Teams GV Schipluiden geven visitekaartje af

Sport
Zaterdag 3 december werden in de Eminent turnhal in Naaldwijk de rayon-teamwedstrijden gehouden.
Zaterdag 3 december werden in de Eminent turnhal in Naaldwijk de rayon-teamwedstrijden gehouden. (Foto: GVS)

Zaterdag 3 december werden in de Eminent turnhal in Naaldwijk de rayon-teamwedstrijden gehouden: een team bestaat uit vier tot zes turnsters, waarbij per toestel vier dames turnen en de hoogste drie scores tellen voor het teamresultaat.

Maartje Peters en Nienke van Ispelen vormden met twee meisjes van DOS Monster een mix-team F-niveau. De dames turnden een keurige wedstrijd met nette oefeningen. Het teamtotaal van 117.450 punten was goed voor een tevreden vijfde plek.

Anna Peters, Lissa Hoek en Riëlle van Leeuwen maakten deel uit van een mix-team C/D-niveau met Marloes Duijnstee (Quintus Kwintsheul) en Lisa Blok (OKK ’s Gravenzande). Met zéér beheerst en sierlijk turnen vormde dit mix-team een absoluut knap collectief. Met 128.150 punten bleken uitvoering en uitstraling het beslist te winnen van moeilijkheid. Zo werden in deze pittige wedstrijd maar liefst zeven teams op achterstand gezet door dit gouden vijftal.

Femke Peters en Renske Ruijgt hadden hun eerste wedstrijd van dit seizoen. Met twee meisjes van KDO Maasdijk vormden zij een mix-team G-niveau. Femke en Renske turnden een geslaagde wedstrijd. Dit mix-team behaalde een verdienstelijke bronzen plek met 122.300 punten.

Het eigen E-team van GV Schipluiden bestaande uit Angelique Herbert, Chantal Blomjous, Elise de Schipper, Lieke Peters en Lisette Stoek turnde deze dag weer een knappe wedstrijd. Elke turnster droeg haar steentje bij aan het teamresultaat. Een vijfde plek met 123.550 punten was zeker netjes in dit veld met negen teams, waarbij tussen nummer twee en zeven slechts 2,450 punten verschil zat.