Ben jij al klaar voor de Kadeloop?

Sport
De start van de Kadeloop 2022.
De start van de Kadeloop 2022. (Foto: GvW-T)

Bewegen is goed voor een mens. En als je dan nog samen met andere liefhebbers een mooie uitdaging kunt aangaan, wordt het allemaal nog veel leuker. Een mooie regionale uitdaging is de Kadeloop van Schipluiden.

Gemma van Winden-Tetteroo

Over een kleine maand is het weer zover en kunnen de hardloopschoenen hun diensten bewijzen: op 1 juli a.s. is namelijk de 42e Ruitenburg Kadeloop. Voor loopfanaten en voor toeschouwers is dit een bekend en mooi evenement. Ook de kinderen kijken er al naar uit want ook zij kunnen een echte medaille scoren van de Kadeloop

Om even bij de jeugd te blijven: de kinderen van 3 tot en met 6 jaar starten als eersten om 13.00 uur. Zij lopen 1 kilometer. Om 13.30 uur volgt de jeugd van 7 tot en met 12 jaar voor de 2 kilometer. Er volgt onmiddellijk een prijsuitreiking. En misschien is er voor elke deelnemer wel weer een verrassing! Nou ja, meedoen is natuurlijk belangrijker.

Training

Daarna is het parcours voor de andere lopers. Ongetwijfeld zijn zij al in training. De Hardloper is ijverig bezig met de voorbereidingen door een beginnersgroep. Zij kunnen op 1 juli kiezen uit de 5 of de 12 kilometer. Voor de 5 kilometer geldt een minimumleeftijd van 12 jaar. De start is om 14.30 uur. Tegelijkertijd worden ook de deelnemers van de 12 kilometer ‘weggeschoten’. Voor deze afstand geldt een minimumleeftijd van 14 jaar.

Inschrijving

Dus wil je meedoen aan dit spektakelstuk zo vlak voordat de zomervakantie begint? Zorg dan dat je goed getraind aan het beginpunt verschijnt en geniet van het mooie parcours, het hopelijk mooie weer maar vooral van de ambiance eromheen. Let op: aanmelding alleen mogelijk d.m.v. voorinschrijving! Ga naar www.kadeloop.nl.