Mix & match met kleur!

Huis
Bonte boel: mix met kleur.
Bonte boel: mix met kleur. (Foto: vtwonen.nl)

Bloemen, strepen, ruiten, alles mag én kan in een gedurfd interieur. Maar doe het met beleid en zoek altijd naar de rode draad. Hoe je dessins mixt in huis, lees je hier.

Rode draad #1: kleurenpalet

Wow, wat een bloemenzee! Toch is alles verrassend genoeg in balans. De rode draad: de roze en bruine tinten die overal terugkomen, in de bloemen, maar ook in de wand, de vloer en het tafeltje. Zo krijg je eenheid in overdaad.

Rode draad #2: zwart-wit

Bloemen, ruiten, strepen, stippen, zolang je het bij zwart-wit houdt, is elke variatie geoorloofd. Het subtiele rode randje langs het tafelblad zet je nog even fijn op het verkeerde been.

Rode draad #3: grafische lijnen

Dankzij de strakke lijnen van de kozijnen, bank, tafeltjes en het behang kun je losgaan met wilde prints en dessins in huis, zonder dat het een ratjetoe wordt. Door het kleurpalet eenvoudig te houden met maar een paar accentkleuren, blijft het geheel in balans.

Rode draad #4: strakke vakken

Soms is een bestaande situatie een goed uitgangspunt voor een levendige mix. Een vlakverdeling in de kastdeuren geeft een goede basis voor een lijnenspel dat terugkomt in het beddengoed. Een gebloemde jasje en de gele tas zorgen voor een knipoog en maken het net wat spannender.

Kijk ook voor meer woonideeen op de Facebookpagina van Rodi Wonen!

Grafische lijnen.