De mooiste historische gebouwen in Italië

Huis
Buongiorno!
Buongiorno! (Foto: Adobe Stock)

Architectuurliefhebbers opgelet! Ga je binnenkort op reis naar Italië? Dit land heeft veel schitterende historische gebouwen. Van Rome tot Florence; deze historische gebouwen in Italië wil je niet missen!

Duomo in Florence

Ga je naar Florence? Breng dan een bezoekje aan de kathedraal Duomo. Deze kathedrale basiliek is hét symbool van Florence, en staat midden in het historische centrum. Het is een van de grootste kathedralen van Europa. 


Kathedraal van Pisa

Naast de toren van Pisa kan een bezoekje aan de dom van Pisa (oftewel: Duomo Santa Maria) niet ontbreken. Deze prachtige kathedraal is gewijd aan Maria en staat in het hart van het wereldberoemde plein Piazza dei Miracoli. Laat je inspireren door het chique marmer, de dwerggalerijen en de blinde bogen.

Trevifontein in Rome

Ben je in Rome? Dan is een kijkje bij de Trevifontein zéker de moeite waard. Deze schitterende fontein is ontworpen in 1732 door Nicola Salvi. Het bouwwerk symboliseert de zeegod Oceanus. De Trevifontein was het decor van verschillende films, waaronder 'Roman Holiday' met Audrey Hepburn. 

Neem voor meer wooninspiratie een kijkje op de Facebookpagina van Rodi Wonen!