Volleybaltoernooi basisscholen

Nieuws

PURMEREND - Volleybalvereniging Volleybal in Purmerend (ViP) houdt woensdagmiddag 26 februari in samenwerking met Spurd het volleybal-/smashbaltoernooi voor basisscholen uit Purmerend en omgeving. Het toernooi vind plaats tijdens de voorjaarspurvak in sporthal de Vaart in Purmerend.
Kinderen uit de groepen vier tot en met acht kunnen zich opgeven voor twee volleybalvarianten. Het onderdeel Scool Moves Volleybal-toernooi (CMV-toernooi) is voor kinderen uit de groepen vier tot en met acht. Bij het CMV-volleybal wordt er vier tegen vier gespeeld en moeten deelnemers goed samenwerken. Deze volleybalvariant lijkt het meest op het volleybal zoals iedereen de sport van de tv-beelden kent. Het onderdeel Smashbal-toernooi is voor kinderen uit de groepen zes tot en met acht. Bij smashbal wordt er twee tegen twee gespeeld en moeten kinderen veel rennen, duiken en heel veel smashen.
In de dagen voor het toernooi is er de mogelijkheid om te oefenen tijdens de volleybalclinics, die tijdens de voorjaarspurvak worden gegeven. Aanmelden voor het toernooi kan tot maandag 24 februari door een mailtje te sturen naar: competitie-jeugd@vippurmerend.nl. Vermeld hierbij de naam van het team, om welk onderdeel het gaat (volleybal of smashbal), in welke groepen de spelers zitten (kunnen verschillende groepen zijn) en de naam en het telefoonnummer van de contactpersoon. Geïnteresseerden wordt aangeraden snel te reageren in verband met het beperkte aantal plaatsen. Meer informatie is te vinden op de website van ViP: www.vippurmerend.nl.
Volleybal wordt gezien als één van de meest populaire en veelzijdige sporten die er in Nederland is. In ons land kent de sport een rijke historie, met zelfs een Olympische gouden medaille voor de heren in 1996. ViP is de volleybalvereniging in Purmerend met meer dan tweehonderd leden. De vereniging biedt volleybal aan voor jong en oud op vrijwel elk niveau. Sinds een aantal jaren beschikt ViP ook over vier beachvolleybalvelden in Purmer-noord.