Badhoevedorps karakteristiek pand wordt medisch centrum

Algemeen
Zo gaat de ‘oude Rabo’ er na een ingrijpende verbouwing uitzien.
Zo gaat de ‘oude Rabo’ er na een ingrijpende verbouwing uitzien. ((Foto: Artist’s impression))

BADHOEVEDORP -  Wie langs het voormalige pand van de Rabobank aan de Zeemanlaan loopt, kan al iets zien van de verbouwingsactiviteiten. ‘Dat is alleen nog maar voorbereiding. Met het echte werk beginnen we op 1 november”, vertelt Ron van den Boer, projectmanager bij Architectenbureau Cor Mastenbroek, dat de metamorfose van het bankpand tot medisch centrum uitvoert. “Dan geven we het echte startsein. Als alles gaat lopen zoals we gepland hebben, zijn we in het derde kwartaal van 2022 zover dat we kunnen opleveren.” 

Anja Maas

Dat dat betekent dan weer dat het karakteristieke pand in het centrum van Badhoevedorp in de loop van de volgende zomer niet meer een plek is voor bank- maar voor gezondheidszaken. Hij vervolgt: “Er komt op de begane grond een apotheek en een fysiotherapeut annex fitnesscentrum, op de eerste verdieping een huisartsenpraktijk, en verder kunnen we al melden dat we ook ruimte gaan bieden aan een praktijk voor huidtherapie en aan een psycholoog. Misschien komt er nog meer bij, we willen een (para)medisch totaalpakket.”

Reorganisatie

Het gebouw van de Rabobank is vele jaren een gezichtsbepalend pand in het centrum van Badhoevedorp geweest. Het was door de bank na een ingrijpende reorganisatie verkocht, omdat het veel te groot was geworden voor het aantal daar nog bankmedewerkers. De nieuwe bestemming, een (para)medisch centrum, sprak de Rabo wel aan, aangezien dat goed aansluit bij de maatschappelijke betrokkenheid en dat het concern belangrijk vindt. 

We willen een (para)medisch totaalpakket

Bureau Cor Mastenbroek, die de renovatie gaat uitvoeren, presenteerde afgelopen voorjaar de plannen: het pand wordt deels gesloopt tot het casco. Daarna volgt een ingrijpende interne verbouwing en komt nog een etage bovenop. Het resultaat wordt een eigentijds complex voor diverse zorgaanbieders, gehuisvest in een gebouw met de zo populaire uitstraling van de jaren 30 uit de vorige eeuw. Het pand is centraal gelegen in het dorp en prima bereikbaar.

Uitdaging

Voor Bureau Cor Mastenbroek is dit zeker niet de de eerste uitdaging. “We hebben zojuist een vergelijkbaar project afgerond in Assen”, aldus Van den Boer, 

Er staan al een een paar nieuwe bewoners voor het medisch centrum vast, zoals Huisartsen Badhoevedorp, BENU-Apotheek en fysiotherapie- en fitnesscentrum Back in Schape gaan mee.