Zuidschermer wordt Batavierendorp

  Nieuws
Na de sleuteloverdracht volgt de grote kinderoptocht door het dorp. (Foto: aangeleverd)
Na de sleuteloverdracht volgt de grote kinderoptocht door het dorp. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

ZUIDSCHERMER - Zuidschermer wordt van vrijdag 9 februari tot en met maandag 12 februari weer omgedoopt tot Batavierendorp. Tijdens dit Carnavalsweekend is het dorp overgenomen door Carnavalsstichting De Batavieren. Zondagmiddag vindt om 14.00 uur de officiële sleuteloverdracht plaats op het plein voor de kerk in het dorp .
In samenwerking met Café 't Torenerf organiseert Carnavalsstichting De Batavieren het gehele carnavalsweekend diverse activiteiten voor jong en oud. Dit jaar werken de Batavieren met het thema ‘Helden’. De zondagmiddag staat in het teken van de kinderen, maar wordt door iedereen bezocht. De middag start met de traditionele sleuteloverdracht. Net als elk jaar wordt deze onder grote belangstelling overhandigd door een speciale gast, in het teken van het thema ‘Helden’.
Na de sleuteloverdracht volgt de grote kinderoptocht door het dorp. Al in november zijn de Batavieren begonnen met het maken van de praalwagens. Hierop worden de verklede kinderen door het dorp gereden. Na de optocht is er in café 't Torenerf een clown aanwezig voor de kinderen. De muziek wordt verzorgd door DJ Henkie CD en toegang is gratis. Iedereen is van harte welkom om bij deze middag aanwezig te zijn.
Kijk voor de complete carnavalsagenda van Batavierendorp op zuidschermer.com of bezoek de Facebookpagina van Carnavalsstichting De Batavieren.

Meer berichten