Aftrap creatieve wedstrijd Cartoon Network in EYE

Nieuws

NOORD - Cartoon Network start maandag 31 augustus de Europese wedstrijd Imagination Studios Awards. Daarin kunnen kinderen van vier tot en met veertien jaar hun bijzondere creatieve talenten tonen en mooie prijzen winnen. De aftrap van de wedstrijd wordt zondag 30 augustus gegeven bij EYE op IJpromenade 1 in Amsterdam-Noord.
Cartoon Network is met Imagination Studios Awards op zoek naar de grootste jeugdige creatieve talenten. Zij kunnen meedoen in drie categorieën. Kinderen van vier tot en met acht jaar kunnen deelnemen aan de wedstrijd tekenen. Voor acht- tot en met twaalfjarigen is er storyboard tekenen/script schrijven en kinderen van tien tot en met veertien kunnen meedoen met de wedstrijd film/animatievideo maken.
Bij EYE zijn zondag 30 augustus als aftrap van de wedstrijd drie workshops, een voor elke categorie. De jury is aanwezig om meer te vertellen over de wedstrijd, over creativiteit en welke mogelijkheden kinderen hebben met tekenen en animeren. In september en oktober worden nog meer workshops in Nederland georganiseerd en kunnen kinderen thuis of in de klas geïnspireerd aan de slag met hun creaties.
Tot zondag 1 november kunnen deze worden ingezonden via de website www.cartoonnetwork.nl. Hierna wijst de Nederlandse jury, bestaande uit Gerrit de Jager, Job van Gelder en Albert 't Hooft & Paco Vink, begin november per categorie een winnaar aan die naar huis gaat met een groot prijzenpakket. Het gaat om een gloednieuwe Wacom-tekentablet die donderdag 3 september verkrijgbaar is, de Wacom Bamboo Stylus Fineline, een iPad en een Cartoon Network-pakket. Bovendien is er een tekenpakket van Staedtler te winnen.
Op de website www.cartoonnetwork.nl kunnen kinderen terecht voor tips en trucs van artiesten als Ben Bocquelet (The Amazing World of Gumball), Rebecca Sugar (Steven Universe) en vele anderen. Ze kunnen er ook tekenen, kleuren, een storyboard en animaties maken, zodat ze helemaal klaar zijn om aan hun eigen creaties te werken.