Nieuw kunstwerk Buiksloterweg

Algemeen
De muur bij de Tolhuistuin vlak voordat deze beschilderd werd.
De muur bij de Tolhuistuin vlak voordat deze beschilderd werd. (Foto: Wendy Ruittemanz/RM)

NOORD - Bij de keerlus van de bus op de Buiksloterweg in Amsterdam-Noord is een lange wand die de de Tolhuistuin deels ommuurt. De Tolhuistuin nodigt kunstenaars uit om op deze 30 meter lange muur hun visie te geven op de toekomst van de stad.

Momenteel prijkt het kunstwerk Love Conquers All van kunstenaar Sioejeng Tsao. Met haar kleurrijke werk verkent en verbindt zij verschillende sociaal-maatschappelijke thema’s. Zoals raciale ongelijkheid, klimaatrechtvaardigheid, LGBTQIA+vrijheid en haar eigen feministische ideeen. Tsao ontwierp een scenario waarin ze haar hoop voor de toekomst van de stad uitspreekt.

Sioejeng Tsao, ook bekend als SEEYOUSIOE. Geboren in Amsterdam en gestationeerd in Haarlem, Nederland. Als artiest van Chinese afkomst is ze bekend van haar schilderingen en illustraties met kleurrijke verkenning van verschillende sociale aspecten, zoals raciale rechtvaardigheid, klimaatrechtvaardigheid, LGBTQIA+ bevrijding en haar eigen feministische identiteit. Ze is een sloppy vegan met een liefde voor planten en honden. Tsao is een educatieve spreker en een ervaringsdeskundige over sociale zaken als discriminatie en cultuur. Met haar activisme hoopt ze om bewustzijn en verandering in de Nederlandse samenleving te creëren door het delen van persoonlijke verhalen en het tekenen van inclusieve en diverse Visuals. Sioejeng is ook de oprichter van Sick Kids Of Amsterdam, een kledinglijn gericht op het bewustmaken van jonge mensen over hun fysieke en mentale gesteldheid. Tolhuistuin hoopt met deze wisselende kunst voorbijgangers te inspireren verder vooruit te denken.