Ervaringsdeskundigen helpen werkzoekenden

Algemeen
De coaches van ImPower.
De coaches van ImPower. (Foto: aangeleverd)

NOORD - Social Impact Company ImPower leidt al jaren voormalig werkzoekenden op tot peercoach: een coach die anderen helpt vanuit zijn of haar eigen ervaring. De coaches van ImPower zijn echte ervaringsdeskundigen: zij weten hoe het is om (langdurig) werkloos te zijn geweest, van een uitkering te leven, op zoek te zijn naar werk en wat dit met je doet en waar je dan tegenaan loopt. Omdat zij over deze kennis bezitten weten zij ook als geen ander hoe ze andere werkzoekenden het beste kunnen helpen.

De tiende editie van ImPower richt zich specifiek op werkzoekenden in Amsterdam-Noord. De peercoaches van ImPower Team 020 Noord zijn dan ook op zoek naar werkzoekenden in Amsterdam-Noord die een steuntje in de rug kunnen gebruiken in hun zoektocht naar duurzaam betaald werk of een mogelijke opleiding. In het traject wordt samen gekeken naar waar iemand tegenaan loopt, wat diegene wil, wat diegene kan en naar zijn of haar kwaliteiten. Hierin is persoonlijk leiderschap de basis: “Persoonlijk leiderschap gaat over jezelf aansturen en doelen realiseren door je eigen kwaliteiten en talenten volledig te gebruiken. Persoonlijk leiderschap ontwikkel jij door je persoonlijke drive, sterke punten en valkuilen te ontdekken. Maak bewust en overwogen keuzes en geef richting aan je eigen carrière en leven”, zegt een van de coaches.

“Als jij ook ontmoedigd bent door het solliciteren, je moedeloos voelt door de ene afwijzing na de andere of even de weg kwijt bent over hoe nu verder, bieden de peercoaches van ImPower je graag wat ondersteuning in het maken van stappen in de goede richting.” Met hun persoonlijke kennis en de tools die zij leren in de coachopleiding kunnen zij iemand helpen weer kleine stappen te nemen in de richting van duurzaam werk bij een baan die echt bij je past. Het coachingstraject is vrijblijvend en geheel kosteloos.

ImPower houd in Amsterdam-Noord verschillende wekelijkse inloopspreekuren waar men geheel vrijblijvend kennis kan maken.

Locaties en tijden zijn: Het Spreeuwenpark 4, vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur, De Modestraat, Buikslotermeerplein 15-17 op donderdag van 10.00 tot 12.00 uur en Startblok Elzenhagen,aan het J.H. Hisgenpad vrijdag van 13.00 tot 15.00, en in het Breedhuis, Het Breed 16, dinsdag en donderdag van 10.00 tot 12.00 uur. Zie voor meer informatie 020.impwr.nl of maak telefonisch direct een afspraak voor een persoonlijk kennismakingsgesprek via: 088-1991720.