Meer watertappunten

AMSTERDAM - Lekker hè, fris water happen in de buitenlucht en ook nog eens gezond. Goed nieuws: er komen nog 300 tappunten bij! Met de tappunten probeert de gemeente Amsterdam kinderen die buiten spelen of naar huis lopen van school te verleiden om water te drinken.

In plaats van frisdrank of andere drankjes met suiker. Zo leren ze dat het normaal is om elke dag water te drinken en dat Amsterdams kraanwater hartstikke lekker is. Volwassenen mogen ook tappen. Er zijn drie soorten drinkwatertappunten: een drinkwaterfonteintje, ook wel happertje genoemd; een gewoon drinkwatertappunt, ook wel tappertje of flessenvuller genoemd; tappunten in musea, theaters en andere openbare instellingen.

Waternet plaatst, onderhoudt en beheert de drinkwatertappunten in opdracht van de gemeente Amsterdam. Het plaatsen van 300 extra tappunten in Amsterdam is onderdeel van de 'Aanpak Gezond Gewicht'. In Amsterdam heeft bijna één op de vijf kinderen en jongeren overgewicht of obesitas. Daarom probeert de gemeente een gezonde leefstijl te stimuleren.

Meer berichten