'50 ontmoetingen' op noordelijke IJoever

  Nieuws

NOORD - '50 ontmoetingen… 10 jaar later' is het vervolg op '50 ontmoetingen', het succesvolle sociaal-maatschappelijke project waarbij 50 fotografen en 50 bekende Nederlanders 50 asielzoekers ontmoetten. In deze gesprekken werden zij weer mensen met een gezicht. De reizende buitententoonstelling is tot en met 7 juli te zien in Amsterdam-Noord.
Nu, tien jaar later, rees de vraag waar de vijftig asielzoekers van toen zijn gebleven en hoe het nu met ze gaat. Fotografen, schrijvers en bekende Nederlanders als Jan Mulder, Manon Uphoff, Freek de Jonge, Isa Hoes, Erwin Olaf, Loes Luca, Victor Reinier, Anita Witzier en Robert ten Brink gingen op zoek naar de personen met wie zij tien jaar geleden zo openhartig over hun leven hebben gesproken. Wat is er van Nune terechtgekomen? Heeft Leonel een veilige plek kunnen vinden? Is het gezin Wako bij elkaar gebleven en wonen zij nog in Nederland?
De zoektocht naar de asielzoekers van tien jaar geleden heeft wederom ontroerende portretten in woord en beeld opgeleverd. Deze zijn gebundeld en vormgegeven in een boek en een reizende buitententoonstelling. Daarnaast is er een documentaire in de maak, waarvan de teaser via een QR-code tijdens de tentoonstelling te zien en word er een online community gevormd. Dit alles om weer een zo groot mogelijk publiek te bereiken en aan te zetten tot een meer menselijke benadering van de vluchtelingen in ons land.
Na het Museumplein, Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Groningen, Enschede en Tilburg is vanaf 6 juni tot 7 juli de buitententoonstelling te zien in Amsterdam-Noord. De tentoonstelling wordt voor vier weken met 12 buitendisplays geplaatst langs de kade tussen de pont bij de Buiksloterweg en het EYE Filmmuseum.

Meer berichten