Bijeenkomst 'Sociale steun voor huiselijk geluk'

  Nieuws
Hulp voor ouderen in Noord. (Foto: aangeleverd)
Hulp voor ouderen in Noord. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

NOORD - Zelforganisaties, professionals en actieve en betrokken buurtbewoners zijn dinsdag 25 september welkom bij de bijeenkomst ‘Sociale Steun voor Huiselijk Geluk’ van stadsdeel Noord. Sociale steun is de steun die je van anderen uit je omgeving krijgt, bijvoorbeeld in de vorm van een compliment, hulp bij een klusje in huis of een praatje. Sociale steun zorgt ervoor dat je je gehoord en gezien voelt.
Iedereen kan sociale steun geven, ook iedereen die beroepsmatig mensen helpt of verzorgt. Door sociale steun te geven, maak je het verschil in iemands leven. Dat geldt nog meer als die persoon te maken heeft met bijvoorbeeld huiselijk geweld of kindermishandeling, een verslaafd familielid, een stapeling van problemen of er helemaal alleen voor staat. Op de bijeenkomst 'Sociale steun voor huiselijk geluk' komen eerst twee mensen aan het woord die tijdens een moeilijke fase in hun leven de positieve effecten van sociale steun hebben ervaren. Ze vertellen vanuit hun beleving over sociale steun en wat die voor hen heeft betekend. Daarna wordt in gesprek gegaan over hoe je als bewoner, professional of (zelf-)organisatie, sociale steun kunt bieden en wat daarvoor nodig is.
De bijeenkomst is van 12.30 tot 16.00 uur in de Buiksloterkerk aan het Buiksloterkerkpad 10 in Amsterdam-Noord. De toegang is gratis, maar aanmelden is noodzakelijk. Hiervoor kan men mailen naar l.swaan@amsterdam.nl of bellen naar 06-20301297. Een Veilig Thuis is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Huiselijk Geweld komt in alle lagen van de bevolking voor en brengt schade toe aan de slachtoffers. Amsterdam en stadsdeel Noord zetten zich in om huiselijk geweld te voorkomen en huiselijk geluk te bevorderen.

Meer berichten