Ondanks dat er op locatie weinig lijkt te gebeuren, wordt er achter de schermen hard gewerkt aan de herbouw van Gasterij Nieuw Westert.
Ondanks dat er op locatie weinig lijkt te gebeuren, wordt er achter de schermen hard gewerkt aan de herbouw van Gasterij Nieuw Westert. ((Foto: aangeleverd))

Gasterij Nieuw Westert wordt herbouwd na brand

Gasterij Nieuw Westert in oude glorie hersteld

EGMOND-BINNEN - Het is ondertussen alweer een paar maanden geleden dat een verwoestende brand Gasterij Nieuw Westert in de as heeft gelegd. Een trieste aanblik is alles wat er is overgebleven van de monumentale duinboerderij. Ondanks dat er op locatie weinig lijkt te gebeuren, wordt er achter de schermen hard gewerkt aan de herbouw van Gasterij Nieuw Westert.

'Dat de monumentale duinboerderij terugkomt, is een feit!'

Bedrijfsleider Remco Duinmeijer: "Dat de monumentale duinboerderij terugkomt, dat is een feit! Na de verwoestende brand in de nacht van 4 op 5 januari, is er veel gebeurd rondom Gasterij Nieuw Westert. Voornamelijk achter de schermen wordt hard gewerkt aan een snelle herbouw."

"Na vele gesprekken met de verschillende betrokken partijen, kan er nu, na drie maanden, gesteld worden dat Gasterij Nieuw Westert herbouwd zal worden. Op dit moment wordt er gekeken naar geschikte partners om het hele proces van herbouwen soepel te laten verlopen."

Lastig

Het is volgens hem nog lastig om iets te zeggen over een tijdsplan van de herbouw. "Wat we zeker weten, is dat de Westert in 'oude' glorie wordt hersteld. Het aangezicht zal hetzelfde blijven en de gezellige knusse inrichting wordt ook zeker teruggebracht.

Er zal zoveel mogelijk gebruik worden gemaakt van de oude details die nog overgebleven zijn. Ook doet Gasterij Nieuw Westert er alles aan om het hechte team te behouden."

Een groot deel van de medewerkers is ondergebracht bij de zusterbedrijven: Strandpaviljoen Zeezicht in Castricum aan Zee, Nautilus aan Zee in Egmond aan Zee en Grandcafé van Ruysdael in Heemskerk.

Bedanken

Remco: "Wij willen iedereen bedanken voor de mooie bemoedigende berichten en de fijne reacties. Wij houden u op de hoogte via onze website en Facebookpagina over de voortgang van de herbouw."

Houd de ontwikkelingen in de gaten op www.nieuwwestert.nl of op Facebook.

Marsha Bakker
Meer berichten