Speciale voorpremière Internationale Vrouwendag bij Cinebergen

Algemeen
Vrouw verteld haar verhaal in de film Woman.
Vrouw verteld haar verhaal in de film Woman. (Foto: aangeleverd)

BERGEN (NH) - In het kader van Internationale Vrouwendag 2020 vertoont Filmtheater Cinebergen op zondag 8 maart een speciale voorpremière van de documentaire Woman van de vermaarde fotograaf Yann Arthus-Bertrand. Arthus-Bertrand - bekend van de magnifieke en spraakmakende documentaire Human (2015) - zet ditmaal de vrouw centraal, van welk ras of land ook, als zij voor de camera het geluk en ook de pijn van haar bestaan verwoordt.

Internationale Vrouwendag

Over de hele wereld wordt 8 maart Internationale Vrouwendag gevierd. In 1978 werd Internationale Vrouwendag officieel erkend door de Verenigde Naties, maar het ontstaan ervan gaat terug tot begin 1900 toen vrouwen in de textiel- en kledingindustrie in de VS op 8 maart 1908 tegen hun erbarmelijke werkomstandigheden protesteerden. Tijdens Internationale Vrouwendag wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor vrouwenrechten.

Woman - zo 8 mrt - 20.00 uur

Ras, nationaliteit, opleiding, geloof, leeftijd of sociaal-economische status spelen geen rol als het gaat om het verhaal dat vrouwen te vertellen hebben over de wijze waarop zij lijden en overleven, lachen, gelukkig zijn en liefhebben. Zwaarte en vrolijkheid gaan hierbij hand in hand. Fraai worden de culturele overeenkomsten en verschillen zichtbaar als vrouwen spreken over thema's als geboorte en dood, liefde, huwelijk, verkrachting en oorlog. Afhankelijk van eigen ervaringen, zal een ieder, zijn momenten hebben waarop de film bij hem of haar binnenkomt. Een belangwekkende film van fotograaf Yann Arthus-Bertrand en regisseur Anastasia Mikova over het recht op zelfbeschikking, respect, en lichamelijke integriteit voor zowel vrouwen als mannen.

Filmtheater Cinebergen, Eeuwigelaan 7 (navigatie: Roodeweg), Bergen. Voor het actuele filmaanbod: Filmtheater Cinebergen, reserveerlijn: 072-5896310, infolijn: 072-5815914.

Uit de speelfilm Woman.
Filmstill uit Woman.