Muzikant Piet houdt vooral van stereoliedjes (satire)

Algemeen
Zie hele foto onderaan
Zie hele foto onderaan (Foto: Ravioli)

EGMOND AAN ZEE - De vuurtoren - die onlangs nog oranje kleurde om steun te betuigen tegen geweld tegen vrouwen - is groen en geel weggetrokken. Of eigenlijk vertrokken, want er staat nu een groot stalen object dat eruitziet als een monoliet. Wat is er nou precies aan de hand in het mysterieuze Egmond aan Zee? Derper en muzikant Piet weet het zeker en heeft zijn koffers inmiddels gepakt voor zijn intergalactische reis : ‘’Ze komen me halen’’, meent Piet, die vooral houdt van stereoliedjes.

Rubriek: Satire met Michel Ranzijn en Ravioli

Groot mysterie rondom ‘monoliet’ in Egmond

Een groot mysterie in het pittoreske Egmond aan Zee. Op geheel onduidelijke wijze stond daar donderdagochtend ineens een groot stalen object. Het ziet eruit als een monoliet, een ‘gevaarte’ dat eerder opdook in de Verenigde Staten, Roemenië en ook in Friesland. De ‘monolietenregen’ heeft zich nu dus ook uitgestort over Egmond aan Zee.

Ze komen me halen

Zeurpiet

Derper Piet, sound engineer en muzikant in zijn vrije tijd, vindt het niet grappig meer. ‘’Ik houd van liedjes die zijn geschreven in stereo, monolietjes ben ik niet zo van’’, grapt Piet, die toch ook wel de ernst van de situatie inziet. ‘’Ja, volgende keer mogen ze er twee neerzetten. Dan hebben we een stereoliet.’’ Zeurpiet.

Let op

Let op: satire is een kunstvorm waarbij op humoristische wijze maatschappijkritiek (of een knipoog) wordt gegeven. Dat kan via ironie, sarcasme en andere vormen van taalkunst.

Meer satirisch nieuws van Michel Ranzijn en Ravioli? Zie deze van vorige week

Afbeelding