Standbeeld van Marie van Reenen-Völter.
Standbeeld van Marie van Reenen-Völter. ((Foto: Aangeleverd))

Boekenweek in de bibliotheek

  Cultuur

BERGEN - Het thema van de Boekenweek (23 tot en met 31 maart) is 'De moeder de vrouw'. De Boekenweek viert het boek, en dit jaar boeken over moederschap in het bijzonder. Iedereen heeft een moeder: hartverwarmend en zorgzaam, streng of afwezig. Fictie en non-fictie brachten vele markante moeders voort: via dochters en zonen die schrijven over hun moeder, moeders die schrijven over het moederschap. Bibliotheek Kennemerwaard heeft een aantrekkelijk programma samengesteld dat perfect aansluit bij het thema.

Wilma Smit en Pauline Ottervanger, beiden gynaecoloog, vertellen dinsdag 26 maart in de bibliotheek in Bergen over hun nieuwste boek, 'Wat elke vrouw moet weten'. Eerder schreven zij al de boeken 'Menoblues' en 'Menoproof' over de overgang, menopauze en preventie. 'Wat elke vrouw moet weten' is hét complete handboek voor de vrouw van nul tot honderd jaar. Alle klachten en aandoeningen die op verschillende leeftijden kunnen optreden worden besproken. Van menstruatiestoornissen en onvruchtbaarheid tot overgang, hormoontherapie, verzakkingen en incontinentie. Niet alleen wordt er beschreven wat de klachten zijn en wat eraan te doen is, maar ook wordt vermeld wat goede en betrouwbare websites zijn. Een boek dat elke vrouw van elke leeftijd in haar boekenkast moet hebben. De presentatie start om 20.00 uur en de toegang bedraagt € 6,-. Bibliotheekleden krijgen € 1,- korting. De Eerste Bergensche Boekhandel is deze avond aanwezig voor de boekverkoop.

Marie van Reenen-Völter

Dr. Ferdinand van Melle verzorgt een lezing over het leven van de intrigerende Marie van Reenen-Völter (1854-1925), aan de hand van veel fotomateriaal. Marie was een bijzondere vrouw. Moeder én burgemeestersvrouw, stichter van Bergen aan Zee, onderwijshervormer, mede ontwikkelaar van het armelijke dorp Bergen tot centrum van kunstenaars. En naast tal van andere activiteiten ook nog tekstschrijver van 'Het liedje van de Bergenaar'. Kom donderdagavond 28 maart kijken en luisteren in de bibliotheek in Bergen, Dreef 1. De toegangvis € 6,-. Bibliotheekleden krijgen € 1,- korting.

Reserveren voor activiteiten kan via de agenda op www.bibliotheekkennemerwaard.nl of bij de klantenservice in de bibliotheek. Alleen per pin betalen. Het complete overzicht met locaties, activiteiten, data, tijden en toegangsprijzen staat op www.bibliotheekkennemerwaard.nl. Wie tijdens de Boekenweek lid wordt betaalt geen inschrijfkosten. Een bibliotheekabonnement is er al voor € 4,50 per maand.

Meer berichten