7 vragen aan: Alexandra Otto (D66)

Politiek
Alexandra
Alexandra Foto: Aangeleverd

BERGEN – In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen 2022 in Bergen, voelen we wekelijks enkele lijsstrekkers aan de tand. Wie zijn zij eigenlijk? En waar staat hun partij voor? Deze keer: Alexandra Otto (D66 Begen).

Vertel eens iets over jezelf! En wat betekent Bergen voor jou?

 Na 8 jaar in de fractie van D66 te hebben gezeten, zie ik er naar uit om nu als lijsttrekker de D66 standpunten te mogen verdedigen. Mijn hart gaat uit naar de onderwerpen binnen het sociaal domein (onderwijs, jeugdzorg, mantelzorgers en werk & inkomen), waar ik reeds lang werkzaam ben en mijn ervaringen kan inzetten voor de bewoners van deze prachtige gemeente! Want dat is het: oprecht de meest mooiste en kosmopolitische gemeente van Noord Holland.

Welk leuk feitje over jezelf wil je ons niet onthouden? 

Dat ik katholiek ben opgevoegd (incl kerkkoor, communie en vormsel), twee keer de koran met veel interesse heb gelezen en als atheist veel bewondering heb voor mensen die veel steun ervaren uit hun geloof.

Wat gaan jullie als eerste aanpakken bij winst?

In overleg met de Provincie gezamenlijk met de andere belanghebbenden een omgevingsvisie voor het buitengebied opstellen waar we streven naar uitbreiding van onze natuurgebieden.

Wat wordt de grootste uitdaging van deze gemeente? 

Het vertrouwen van de inwoners in het bestuur van de gemeente terugwinnen en laten zien dat we echt het beste voor hebben voor al onze inwoners.

Waarom moeten kiezers op jullie partij stemmen? 

D66 maakt een zorgvuldige afweging op basis van de inhoud, risico’s en belangen die spelen, waarbij het welzijn van de mens en natuur voorop staan. 

Als kiezers over een jaar terugkijken, verzeker ik dat…

Er duidelijke afspraken zijn over de morele integriteit en omgangsvormen bij de bestuurders van de gemeente Bergen, dat deze zijn gedeeld met de inwoners en dat zij ons hierop kunnen spreken.