Mooi schilderwerk van Mirjam Berkhout.
Mooi schilderwerk van Mirjam Berkhout. ((Foto: Aangelever))

Mirjam Berkhout exposeert in Stadhuis

BEVERWIJK – Mirjam Berkhout exposeert van 1 september tot en met 31 oktober met schilderijen in het Stadhuis van Beverwijk. ''Mens of dier, reëel, impressionistisch of surrealistisch, in ieder geval lokaal'', zegt ze zelf over haar werk. Donderdag 5 september werd de expositie geopend.

Inspiratie doet Mirjam op in de directe omgeving. De grote Schotse Hooglanders bijvoorbeeld komt ze regelmatig tegen tijdens wandelingen in de duinen. Ook schildert Mirjam graag portretten van mens of dier, omdat levende wezens hun eigen bijzondere karakter hebben. Elk mens is uniek en het is een uitdaging om dit te vatten in een portret. Haar schilderavontuur begon in Velsen met cursussen model schilderen. Ook volgde zij cursussen op de Wackers Academie in Amsterdam.

Mirjam werkt het liefst met olieverf op paneel of doek en daarbij maakt zij gebruik van verschillende technieken. Lange tijd was het fijn schilderen met gebruik van onderschildering en glaceren favoriet. Nu schildert zij meer in laagjes met dekkende olieverf. De schilderijen van 'Scotty', de Schotse Hooglander, of 'Fee' de plaatselijke muze vormen de basis van het repertoire. Scotty is in een setting gemaakt zoals je die kunt vinden in de duinen.

Fee is driemaal getransformeerd naar settings welke niet zouden misstaan in een Netflix Fantasy. Ook gaf Miriam een eigen draai in een schilderij naar Dali, of een rasecht citaat van Vettriano, welke ook de publieksprijs wonnen bij Ezels en Kwasten, het tiendaags internationale kunstfestival in Wijk aan Zee. Daarnaast heeft zij ook schilderijen gemaakt naar Breitner en Rembrandt om mee te kunnen doen met tv-programma's over schilderkunst. Iedereen die het leuk vindt om realistisch te schilderen kan lessen volgen in haar praktijk in Wijk aan Zee. Meer informatie mirjamberkhout.wordpress.com.

Tijdens openingsuren in de publiekshal van het Stadhuis, Stationsplein 48 in Beverwijk. B.

Meer berichten