Nieuwe plannen tuinhuisje Betje Wolff en Aagje Deken

BEVERWIJK - De 'opvolgster' van Meta Bison, Geertje French, komt vertellen wat de nieuwe plannen zijn om het tuinhuisje van Betje Wolff en Aagje Deken te promoten. Schrijfster French houdt zich bezig met het opknappen van de replica van het prieel waarin Betje Wolff en Aagje Deken in de 18e eeuw bij kaarslicht aan het schrijven waren.

Geertje French (1958) - telg uit de families Schouten (Velsen-Noord) en De Jong (Beverwijk) wil er meer evenementen organiseren en er tevens een kleine bibliotheek in vestigen. Maar met name de achterwand en het dak verdienen aandacht. Het rieten dak is hard aan onderhoud toe. Hoewel er na een brand in 1992 een stichting is opgericht zit er weinig in kas. French is in het bezit van de sleutel van het huisje, die ze uit handen van schrijfster Meta Bison (secretaris van de stichting) kreeg. Zelf kreeg ze destijds les in de katholieke meisjesschool tegenover het vroegere St. Joseph Gesticht, aan de Peperstraat, waar nu zorgcentrum Lommerlust is. Als gevolg van vuurwerk brak er tijdens nieuwjaarsdag 1993 brand uit in het huisje, dat door architect Paul Witte en bouwbedrijf Schram werd hersteld. Het staat op het terrein van Lommerlust en dat heeft een voor- en nadeel. Het gemeentemonument is alleen voor publiek toegankelijk op monumentendag.

HGMK-leden hebben gratis toegang tot de lezing op donderdag 20 februari, anders kost het 5 euro entree. Aanvang 20.00 uur, zaal open van 19.30 uur; Noorderwijkweg 2a (achter Museum Kennemerland).

Meer berichten