De Amsterdam Staff Songsters.
De Amsterdam Staff Songsters. ((Foto: PR ))

Amsterdam Staff Songsters bij Leger des Heils Kennemerland

BEVERWIJK - Het Leger des Heils in Kennemerland krijgt op zaterdag 11 en zondag 12 mei bezoek van de Amsterdam Staff Songsters van het Leger des Heils. Op zaterdagmiddag om 15.00 uur verzorgen zij een kort concert in Winkelcentrum Schalkwijk. Om 19.30 uur begint een prachtig concert van de ASS in samenwerking met het Leger des Heils Muziekkorps Kennemerland in de Oosterkerk aan Zomerkade 165 in Haarlem. Kaarten kosten € 5,00 , incl. koffie of thee en de zaal gaat om 19.00 uur open. Op zondagochtend verlenen zij hun muzikale medewerking in de samenkomst. Deze dienst begint om 10.00 uur in het Leger des Heils gebouw aan de Geysendorfferlaan 4 in Beverwijk met aansluitend een gratis koffie concert.

De Amsterdam Staff Songsters is het toonaangevende koor van het Leger des Heils, samengesteld uit heilssoldaten uit heel Nederland (in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden). De naam Amsterdam Staff Songsters is de officiële benaming en stamt uit de tijd dat het hoofdkwartier van het Leger des Heils was gevestigd in Amsterdam. Tegenwoordig staat het hoofdkwartier in Almere. Op deze locatie repeteert het koor wekelijks op vrijdagavond.

De dienst op zondag wordt geleid door de algemeen leider met medewerking van het koor. Het repertoire is zeer afwisselend van moderne gospel tot klassieke koormuziek, maar met de altijd terugkerende boodschap dat God ieder mens liefheeft en dat wie in Hem gelooft het eeuwige leven ontvangt!

Het koor heeft een begeleidingsgroep bestaande uit piano, bas en drums. De muzikale leiding is in handen van Roel van Kesteren. Algemeen leider is majoor Caroline Roos. Het koor heeft verschillende cd's opgenomen. Naast de reguliere optredens zijn de Amsterdam Staff Songsters ook regelmatig te zien en te beluisteren op de nationale televisie en radio. Zie ook www.legerdesheils.nl/korpskennemerland.

Meer berichten