Brons voor karter Dominique Muller - Jong racetalent uit Beverwijk weet ook in Venray te scoren

  Nieuws
Karttalent Dominique Muller is tevreden met zijn derde plek. (foto aangeleverd)
Karttalent Dominique Muller is tevreden met zijn derde plek. (foto aangeleverd) (rodi.nl)

BEVERWIJK - ''We hebben maximaal gescoord. Meer zat er nu niet in.'' Dominique Muller oogt vermoeid maar glimlacht. Het jonge racetalent uit Beverwijk heeft het goed voor elkaar door tijdens het kartevenement voor het NK karten weer op het podium te belanden. Dominique behaalde het brons in het Limburgse Venray en was dan ook bijzonder content na afloop.
Het was voor Dominique Muller de vierde kartwedstrijd die meetelt voor het NK. In de vrije training liet Dominique reeds zien dat hij goed in vorm was door de snelste tijd op de klok te zetten. ''Na de vrije training kwam de kwalificatie maar die verliep niet zoals we hadden gehoopt'', vertelt vader Oliver Muller,. die ook als monteur fungeert. ''We kregen aanvankelijk maar geen grip en daardoor werd Dominique achtste. Veel teams hadden al getest met nieuwe banden maar wij niet. We hadden geen budget daarvoor.''
In de eerste race van de dag wist Dominique dat hij moest aanvallen en dat deed hij dan ook heel gedreven. Hij reed naar een vijfde plek. Dat betekent dat in de tweede race de talentvolle karter mocht starten van plek vijf. Uiteraard nog niet tevreden ging Dominique ook vol in de aanval in de tweede race. Hij wist zich netjes naar de derde plek te rijden en zo ook te finishen.
Om in het dagklassement op het podium te komen moest Dominique als vierde finishen in de laatste (derde) race van de dag. Hij had een goede start en kon zijn plek goed verdedigen. Door nog steeds een gripprobleem te hebben kon hij niet lang aansluiten bij de nummer twee. Maar hij gaf zijn plek niet weg en werd ook in de laatste race derde. Dat was voldoende voor het brons in het dagklassement.
''We willen graag meer en kunnen wel meer'', zegt vader Oliver, ''maar ons budget is soms niet toereikend. We zijn daarom op zoek naar sponsoren die Dominique willen helpen om naar de top te komen.'' Voor contact kan er altijd even een mailtje gestuurd worden naar muller@live.nl.

Meer berichten