DEM pakt nationale titel op 4x100 meter estafette - Verrassend zilver voor meisjes junioren B

  Nieuws
De meisjes van het B-juniorenteam hadden vooraf niet eens aan een medaille gedacht, maar gingen met zilver naar huis. (Foto: Aangeleverd)
De meisjes van het B-juniorenteam hadden vooraf niet eens aan een medaille gedacht, maar gingen met zilver naar huis. (Foto: Aangeleverd) (rodi.nl)

BEVERWIJK - Bij het Nederlands Kampioenschap estafette, dat in het afgelopen weekeinde in Amstelveen werd gelopen, is het de DEM-masters 50 mannen gelukt het Nederlands record op de 4x100 meter te verbeteren. Erik Langeveld, Bart van Rookhuizen, Robert Moen en Ben Bakker brachten een tijd van 49,17 seconden op de klokken en verbeterden het oude record met 0,17 seconden. Met deze tijd werden ze zelfs Nederlands Kampioen in de categorie masters 35. De DEM-mannen hadden in hun hoofd om ook de Nederlandse records op de 4x400 meter, de 4x200 meter en de Zweedse estafette aan te vallen. Door een blessure van Bart van Rookhuizen, die hij opliep bij de start van de 4x400 meter, viel deze droom echter in duigen. Verrassend zilver was er voor het meisjes B-juniorenteam (t/m 17 jaar) van DEM op de 4x200 meter. Danique Visser, Ramona de Boer, Deborah Leguijt en Femke Janssen waren zelfs dichtbij het goud. Slotloopster Femke Janssen kwam in een sublieme race gevaarlijk opzetten. “Als de wedstrijd een meter langer was geweest, had ik haar gepakt”, aldus Janssen na afloop. Een zure vierde plaats was er voor de jongens B-junioren op de Zweedse estafette. Zelfs zonder belangrijke schakel Dre Pinas liepen ze met het kwartet Michiel van der Groen, Dylan Langeveld, Timo van der Stoep en Antwayne White toch nog bijna naar het nationale podium. Ook op de 4x400 meter, met Mats Beentjes in plaats van Antwayne White in de ploeg, zagen ze door het gemis van Pinas een bijna zekere medaille aan hun neus voorbij gaan.

Meer berichten