Rein Willems (CDA) over het Kinderpardon

BLOEMENDAAL - Zondag 10 maart om 16.00 uur is voormalig topfunctionaris Rein Willems te gast bij de maandelijkse Areopgus van Ad van Nieuwpoort, de predikant van de Bloemendaalse Dorpskerk. In dit gesprek zal het onder meer gaan over de rol van het bedrijfsleven in de transitie die onze samenleving doormaakt. Over wie Willems is, waar hij door wordt gedreven en wat zijn loopbaan hem heeft geleerd. En natuurlijk ook over de wijze waarop de Haagse Bethelkapel gezorgd heeft voor een doorbraak ten aanzien van het kinderpardon. En wat we daar mee zijn opgeschoten.

Rein Willems (1945) is een maatschappelijk geëngageerde topman uit het bedrijfsleven die na een opleiding tot chemisch technoloog gedurende 38 jaar een loopbaan bij Shell in binnen en buitenland doorliep, van fabrieksingenieur tot president-directeur van Shell Nederland. Verder was hij onder meer bestuurder van werkgeversorganisatie VNO-NCW.

Koerswijziging

In de afgelopen tijd was Willems actief betrokken bij het recente kerkasiel in de Bethelkapel in Den Haag en zorgde hij op de achtergrond voor de koerswijziging ten aanzien van het kinderpardon binnen zijn partij, het CDA. Tot voor kort vervulde hij tal van commissariaten maar nu is hij, naast toezichthouder bij het Boerhaavemuseum te Leiden, bestuursvoorzitter van de Haagse stichting Stad en Kerk (STEK).

Ontwikkelings-samenwerking

Van 2007 tot 2011 vertegenwoordigde Willems het CDA in de Eerste Kamer, waar hij onder andere het woord voerde over duurzaamheid en biotechnologie in de landbouw en ontwikkelingssamenwerking. Daarvoor, gedurende 38 jaar, van 1969 tot 2007 doorliep hij een loopbaan bij Shell in binnen en buitenland, van fabrieksingenieur tot president-directeur van Shell Nederland. Rein Willems studeerde chemische technologie aan de Technische Hogeschool Delft.

Meer berichten