José Smits nieuwe lijsttrekker PvdA

Politiek
José Smits doet rozen cadeau aan potentiële stemmers, aan doorgewinterde fans van de partij en de eigen leden, maar ook aan tegenstanders en de zogeheten ‘zwevende’ kiezers.
José Smits doet rozen cadeau aan potentiële stemmers, aan doorgewinterde fans van de partij en de eigen leden, maar ook aan tegenstanders en de zogeheten ‘zwevende’ kiezers. (Foto: Ankie Dil)

CASTRICUM - De PvdA Castricum heeft een nieuwe lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar: José Smits. José Smits is voetballend lid van Vitesse’22, lid van het bewonersplatform Duin en Bosch en lid van het bestuur van PvdA Kennemerland Midden. Ze werkt als onderzoeker op het terrein van sociaal-economie, financiën en het sociaal domein.

Ingezonden

Smits was lid van de Tweede Kamer voor de PvdA. De speerpunten van Smits zijn: meer sociale woningbouw; actief beleid voor betere zorg voor ouderen en mensen met een beperking; realiseren van lokale plannen om het klimaatprobleem te verhelpen zonder dat het tot hogere lasten leidt voor mensen met lage en middeninkomens en het mee organiseren van effectieve participatie door actieve burgers.