Klimaatgedichtenwedstrijd voor scholieren

Cultuur
Wordt jouw werk door de jury verkozen tot mooiste gedicht?
Wordt jouw werk door de jury verkozen tot mooiste gedicht? (Foto: aangeleverd)

CASTRICUM - Er worden heel wat gedichten geschreven over de zee, het bos en ons boerenland. Tegelijkertijd wekt onze groene gemeente, met de omringende fabrieken en de laag overvliegend luchtverkeer, ook bezorgde poëzie op. Klimaatalarm Castricum bedacht vanuit deze invalshoek een klimaatgedichtenwedstrijd. 

Klimaatalarm Castricum maakt zich zorgen. Grote zorgen. Over de kwetsbaarheid van de natuur en de toekomst die onze jeugd toebehoort. 

Geïnspireerd door de gedichten van ‘Poets for the Planet’ en het Nederlands-Vlaamse collectief van Klimaatdichters, waar onze Castricumse dichter Thomas Möhlmann er één van is, verzorgt Klimaatalarm Castricum een dichtwedstrijd voor scholieren: wie schrijft het mooiste klimaatgedicht? Klimaatalarm Castricum moedigt alle Castricumse scholieren aan:

Klap je laptop open en schrijf deze week een gedicht over het klimaat. Wat zijn je dromen, je wensen, je woede, je zorgen en verdriet. Je kunt ook schrijven over hoop en geloof in een zonnige toekomst. Schrijf op wat je bezighoudt. En hoe makkelijk: het hoeft niet te rijmen! Er zijn geen regels voor deze wedstrijd.

Meedoen?

Stuur je gedicht met je naam en emailadres uiterlijk woensdag 10 maart in naar: klimaatalarmcastricum@gmail.com

Zet zondag 14 maart 14.00 uur in je agenda. Wordt je werk door de jury verkozen tot mooiste gedicht, dan mag je het komen voordragen tijdens het Klimaatalarm op de Brink (locatie onder voorbehoud).

Over Klimaatalarm Castricum

Klimaatalarm Castricum is een samenwerking van burgers en organisaties als Transitie Castricum, Plogging Castricum en XR Castricum. Ze organiseren samen de lokale activiteiten ter gelegenheid van het landelijke Klimaatalarm dat 14 maart plaatsvindt en een initiatief is van de Klimaatcrisis Coalitie: Milieudefensie, FNV, Greenpeace, DeGoedeZaak, Extinction Rebellion, Code Rood, Fridays For Future, Fossielvrij NL, Oxfam Novib, De Woonbond en Grootouders voor het Klimaat.

Klimaatdichters.org is een beweging van Vlaamse en Nederlandse woordkunstenaars. Ze strijden met poëzie in al haar verschijningsvormen voor een klimaatvriendelijke wereld.