Projectkoor met bijzonder kerstconcert in Ter Coulsterkerk

Cultuur
Projectkoor Castricumin vol ornaat.
Projectkoor Castricumin vol ornaat. (Foto: aangeleverd)

HEILOO/LIMMEN - Projectkoor Castricum open jaar geen concerten kon geven is het verheugend dat thans weer een sprankelend kerstconcert in de planning is. Het Projectkoor heeft sinds 2010 al diverse succesvolle projecten gerealiseerd zoals zeven uitverkochte kerstconcerten en vier projecten in het voorjaar. Vooral om koorleden en publiek meer ruimte te geven is gekozen voor de Ter Coulsterkerk als locatie voor het concert.

Gewoonlijk wordt dit Projectkoor gevormd door deelnemers uit Heiloo, Limmen, Alkmaar, Bergen, Uitgeest, Akersloot, Castricum, Heemskerk en Beverwijk. Ook voor het aanstaande Kerstproject/-concert is weer een gevarieerd repertoire samengesteld met composities van onder meer Mozart, Saint Saens, John Rutter en anderen. Tijdens de afgelopen jaren zijn Dvd’s en Cd’s van deze concerten verschenen waarvoor de in de regio bekende Ed Taylor en zijn filmcrew verantwoordelijk is.

Pianist is Gijs Braakman, de vaste begeleider. Naast zijn taak als docent bij de Muziekschool Uitgeest en elders is hij ook de muzikaal leider van het koor Take it Easy (Beverwijk). Dirigent is Cees Brugman. Gedurende vele jaren was hij dirigent van landelijk bekende orkesten en koren waarmee hij concerten heeft gegeven in binnen- en buitenland, en voor radio en televisie. Tegenwoordig is Brugman actief als dirigent, arrangeur, Hafabra-examinator en muziekrecensent. Tijdens de laatste jaren heeft hij projectkoren geleid in Castricum, Limmen en Heiloo.

Repetities starten in november

De repetities vinden plaats vanaf zaterdag 13 november zes weken in de Protestantse Kerk Limmen (naast de Hortus) van 10.00 tot 12.30 uur. 

Het Kerstconcert vindt zondag 19 december plaats in de sfeervolle Ter Coulsterkerk in Heiloo. Aanvang 14.00 uur. Solistische medewerking wordt verleend door drie gastsolisten: Walther Deubel (tenor), Andrine Stal (fluit) en Johan Breetveld (cornet).

Sopranen, tenoren en bassen zijn extra welkom

Momenteel zijn er al veel aanmeldingen maar enkele extra sopranen, tenoren en bassen zijn welkom. Op de website Projectkoor Castricum staat uitvoerige informatie en aanmelden kan via de website. Aanmelden graag voor 1 november. 

Op de website staat ook uitvoerige informatie over het koor, repertoire, dirigent, pianist en solisten. Ook zijn diverse concertopnames hier te vinden. Eventuele verdere informatie via: PkcKoor@gmail.com 

Deelnemersbijdrage 50 euro. Bij de eerste repetitie wordt gecontroleerd op vaccinatiebewijs/QR-code, Dit geldt ook voor bezoekers van het concert.