Achtbaan van maar liefst 5.000 legosteentjes

Algemeen
Jaimy en Edwin aan het werk aan hun achtbaan
Jaimy en Edwin aan het werk aan hun achtbaan (Foto: Legoland Discovery Centre)

Als het Lego Discovery Centre op de boulevard straks de deuren weer opent, heeft het er een attractie van formaat bij. De achtbaan, met verlichting en rijdend karretje, werd tijdens de lockdown gebouwd door twee medewerkers. Nooit eerder maakten deze twee een dergelijk bouwwerk van lego.

Jaimy van Schelven en Edwin Theil, beiden lid van het technische team van Legoland Discovery Centre Scheveningen, wilden naast hun eigen werkzaamheden ook ‘eens wat te doen met LEGO’. Beiden hadden op dat gebied geen ervaring. “Tijdens het wekelijkse overleg met het technisch team maken we wel eens wat van LEGO. Toen ontstond het idee om als teambuilding iets leuks te maken. Daar is LEGO natuurlijk prima geschikt voor”, vertelt Edwin. En zo ontstond het idee van een achtbaan. Niet een gewone achtbaan, maar eentje met een speeltuin, een vijver, een bos en een wachtrij. Dit alles voorzien van verlichting, geluid en zelfs aandrijving zodat het karretje straks zelf blijft rijden.

Lockdown

Vanwege de zoveelste lockdown kon dit bouwproject gerealiseerd worden. De achtbaan heeft een afmeting van 1.20 bij 1.17 meter en een hoogte van 70 centimeter. Er zitten meer dan 130 bouwuren in en het bouwwerk bestaat uit meer dan 5.000 steentjes en andere onderdelen. Zelfs de Meester Model Bouwer is diep onder de indruk. “Zij kunnen zo mijn plek in nemen mocht het ooit nodig zijn.”
Het interactieve bouwwerk is nog niet helemaal af, maar de achtbaan van legosteentjes zal straks zeker te zien zijn voor het publiek zodra het legowalhalla op de boulevard weer open mag.