Vier tramhaltes na lockdown mogelijk weer open

Algemeen
De sluiting van de halte Nieuwendamlaan zorgde voor veel ophef en een petitie.
De sluiting van de halte Nieuwendamlaan zorgde voor veel ophef en een petitie. ((Foto: WM))

Als het aan de Haagse gemeenteraad ligt gaan zeker vier tramhaltes weer open zodra de lockdown beëindigd is. Het gaat om de haltes Nieuwendamlaan, Fahrenheitstraat, Copernicusplein en Stuyvesantstraat. Een ingediende motie van de Haagse Stadspartij werd verleden week aangenomen.

Vervoersbedrijf HTM besloot eerder om dertien tramhaltes te schrappen om geld te besparen. Met name de sluiting van de halte Nieuwendamlaan, waar veel ouderen in de directe omgeving wonen, zorgde voor veel ophef en een petitie. HSP-raadslid Joris Wijsmuller vond het schrappen van de tramhaltes onacceptabel. Volgens Wijsmuller had de wethouder hem eind vorig jaar beloofd om met bewoners en wijkorganisaties in overleg te gaan voordat er een besluit zou worden genomen. “Maar dat is domweg niet gebeurd. Schandalig!” Wijsmuller liet het er niet bij zitten, nam het initiatief voor een nieuwe motie. Die kreeg 20 januari voldoende steun in de gemeenteraad. 

De gesloten haltes op lijn 2 (Nieuwendamlaan, Fahrenheitstraat, Stuyvesantstraat) en lijn 12 (Copernicusplein) zijn goed voor maar liefst 2.800 dagelijkse in- en uitstappers. De haltes Copernicuspleinen Stuyvesantstraat zijn bovendien belangrijke overstaphaltes voor respectievelijk bus 21 en bus 23.

Wethouder Robert van Asten moet nu met de HTM en de Metropoolregio, opdrachtgever van het OV, in overleg om de opgeheven tramhaltes weer open te stellen zodra de lockdown is opgeheven.












Outlook voor iOS downloaden


De disclaimer van toepassing op e-mail van de gemeente Den Haag vindt u op: http://www.denhaag.nl/disclaimer