Koken met groente uit eigen tuin is ook consuminderen.
Koken met groente uit eigen tuin is ook consuminderen. ((Foto: Pexels.com))

Consuminderhuis opent deuren in Den Helder

DEN HELDER - Consuminderhuis Het FUNdament houdt 3, 4 en 6 februari inloopdagen. Iedereen die nieuwsgierig is, is van harte welkom om tussen 08.30 en 16.00 uur een kijkje te komen nemen op Dintelstraat 153 in Den Helder (voormalige H & O gebouw). Uiteraard staat koffie en thee klaar.

Consumeren is een term die we allemaal wel kennen, consuminderen is misschien nog niet bij iedereen bekend. Consuminderen is eigenlijk niet meer dan 'minder consumeren', of eigenlijk anders consumeren. Het consuminderhuis is erop gericht om mensen te leren meer te doen met minder. Denk hierbij aan thema's als budgetteren, duurzaamheid, koken met groente uit eigen moestuin of het maken van eigen schoonmaakmiddelen. Het consuminderhuis is bedoeld voor iedereen, voor degenen die willen consuminderen vanuit overtuiging of omdat ze rond moeten komen van een kleine beurs.

Naaiclub

Er gaan verschillende activiteiten, lezingen en workshops plaatsvinden in Het FUNdament. De eerste activiteit waarmee wordt gestart is de Naaiclub. Iedereen die wil leren hoe kleding gerepareerd of versteld moet worden, of die alles nog moet leren wat betreft naaien is van harte welkom. De Naaiclub wordt vanaf heden elke dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur gehouden. Er is begeleiding van twee zeer kundige vrijwilligers en ook naaimachines en materiaal zijn aanwezig. Uiteraard mag men ook de eigen naaimachine, stoffen en materiaal meenemen.

Het Consuminderhuis wordt onder meer mogelijk gemaakt door de Gemeente Den Helder, Helder Vastgoed B.V., Rabobank Kop van Noord-Holland.

Meer berichten