Volwassenen die niet mee durven kunnen wachten in Club Marcabre
Volwassenen die niet mee durven kunnen wachten in Club Marcabre ((Foto: aangeleverd))

Geest uit de fles bij Fort Kijkduin

DEN HELDER - Lekker griezelen in Fort Kijkduin. Dat kan vrijdag 25 oktober tijdens Halloween. Twaalf groepen toveren de beuken en krochten van Fort Kijkduin om tot een groot spookfort. In totaal werken tweehonderd mensen mee aan deze twaalfde editie 'griezelen'. Jongerenwerk Den Helder - onderdeel van Mee & de Wering - houdt zich bezig met de jongeren in de stad en zij hebben dit jaar bedacht een ode aan Fort Kijkduin te geven met als thema 'Niets is wat het lijkt'.

De organisatie: ''Nu is Fort Kijkduin in de avonduren zonder licht sowieso griezelig maar wanneer je dan ook nog geesten, spoken, soldaten, piraten, schipbreukelingen en geestverschijningen tegenkomt moet je echt stalen zenuwen hebben. We hanteren daarom ook dit jaar het leeftijdsadvies van '12 plus'. De route is bedoeld voor 12 plus tot 100 jaar. Je mag niet verkleed komen om verwarring te voorkomen.''

Samenwerking

Naast jongeren van 'Mee & De Wering' is ook een samenwerking met andere partijen uit Den Helder. Personeel van De Troubadour, Edward L.V.B met zijn groep, Showboat, toneelvereniging Renaissance, Rik Niks, Divino leveren al jaren spelers en zones. Fort Kijkduin stelt het Fort beschikbaar, Rataplan verzorgt spullen voor decor en inrichting en wederom zijn kaarten digitaal te bestellen maar ook af te halen bij Kitty's Heksenketel in de Schooten. Er is jaarlijks een geweldige grimeclub aanwezig en techniek wordt geleverd en een deel gesponsord door Seagull international. Babs Straalman en Sikina Evenementen ondersteunen alle spelers bij de organisatie. Verkeer, EHBO en Beveiliging zorgen voor een goed verloop van de avond. Parkeren is beperkt.

Tocht

De tocht is vrijdagavond 25 oktober. Ieder half uur gaat een 'lichting slachtoffers' het Fort door. ''De tocht duurt ongeveer een half uur en deze worden de langste van je leven! Aan het einde van de tocht kom je terecht in Club Marcabre. Daar kun je op adem komen, iets drinken, op de foto en er is een dj. Volwassenen die niet mee durven kunnen daar wachten.''

Eigen risico

De tocht is op eigen risico. Bovendien een leuk idee voor een personeelsuitje van bedrijven. Meer informatie over de start kaartverkoop en de tijden via wdh.nl en op Facebook Halloween Fort Kijkduin.

Meer berichten