Taxateur Arie Molendijk is op 11 oktober in de Grote kerk in Edam.
Taxateur Arie Molendijk is op 11 oktober in de Grote kerk in Edam. ((Foto: aangeleverd))

Taxateur Arie Molendijk in Grote kerk

EDAM - Wie denkt misschien zeldzame boeken (bijvoorbeeld bijbels, oude atlassen, geïllustreerde werken, reisboeken, handschriften, of documentatiemateriaal uit de Tweede Wereldoorlog), oude brieven, foto's, ansichtkaarten of prenten in bezit te hebben, kan hiermee op 11 oktober naar de Grote Kerk in Edam. Daar zit van 14.00 tot 16.00 uur de bekende taxateur Arie Molendijk om hier een professionele taxatie van te geven.

Wie mogelijk zeldzame boeken in bezit heeft kan hiermee naar taxateur Arie Molendijk

Molendijk is op dit gebied een (internationaal) begrip en vierde op 1 december 2018 zijn jubileum van ruim 2000 taxatiedagen in de fraaie Oude Pelgrimvaderskerk in Delfshaven. De taxaties die hij verricht, zijn zo mogelijk gebaseerd op opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op recente veilingen.

Samenwerkingen

Jarenlang werkt hij al samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere overheidsinstellingen. Regelmatig wordt hij gevraagd bibliotheken te taxeren voorafgaand aan een veiling.

Vorig jaar was hij te gast in het Plantijn Moretus Museum in Antwerpen met twee andere experts.

Kosten

De kosten voor een taxatie zijn 5 euro van 1 tot zo'n 10 boeken of seriewerken. De taxatiekosten van grotere partijen/bibliotheken die meer tijd in beslag nemen, variëren van 25 tot 50 euro.

Taxatierapport

Een taxatierapport is zo nodig ook mogelijk, maar alleen voor waardevolle boeken met een waarde vanaf 200 euro en tegen een van tevoren afgesproken tarief.

Meer berichten