Moedige Moeders - Drugsgebruik in tijden van het Coronavirus

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

VOLENDAM - Festivals afgelast, kroegen dicht, alleen afhalen in coffeeshops is nog mogelijk. Het zijn verwarrende tijden. Het RIVM heeft alle belangrijke vragen & antwoorden op een rij gezet. Naast de maatregelen van de overheid is het verstandig om ook maatregelen te nemen bij het gebruik van drugs. Drugsgebruik is namelijk nooit zonder risico, maar momenteel zijn de risico’s groter. Wil je geen risico lopen? Gebruik dan niet.

De risico’s van drugsgebruik tijdens het Coronavirus:

Een nacht doorhalen en het gebruik van alcohol, tabak of drugs verlagen je weerstand. Je wordt sneller ziek en je lichaam kan je slechter beter maken.

De ziekenhuizen hebben het heel erg druk. Als jij nu hulp nodig hebt nadat je drugs hebt gebruikt kan dit ten koste gaan van iemand anders. Of je moet heel lang wachten of je wordt zelfs helemaal niet geholpen.

Ook kun je besmet raken door contact met zakjes, je dealer, of de mensen met wie je gebruikt.

Rokers en blowers (met tabak) zijn vatbaarder voor heftigere symptomen van het virus. Dit geldt mogelijk ook voor e-sigaret gebruik. Dat wil zeggen dat zij sneller besmet raken. Bovendien hebben zij een hogere kans op heftige symptomen en overlijden. Rokers hebben een slechtere longfunctie waardoor ze vatbaarder zijn voor longontsteking. Bovendien kunnen zij longproblemen minder goed opvangen dan niet-rokers.:Bron Drugs en uitgaan.nl

Moedige moeders wensen iedereen veel sterkte maar vooral wijsheid in deze corona crisis wegens de ontwikkelingen rond het corona virus zijn er de aankomende weken geen bijeenkomsten. Wel is er een team beschikbaar voor telefonische hulp en ook via mail is hulp bereikbaar.

Wilt u meer info? Bezoek dan hun website www.moedigemoeders.nl  

Wilt u persoonlijk contact? Bel dan hun hulplijn  06-38379733 (bereikbaar van 10.00 uur ’s morgens tot 10.00 uur ’s avonds).

Moedige Moeders verkoopt testen. Voor Info over hoe en wat en waar kunt u de hulplijn bellen. Ook zijn de tests verkrijgbaar bij Gerro en Esther in het Winkelcentrum de Stient.