Digitale infobijeenkomst N2000-beheerplan polder Zeevang

Algemeen
In Natura 2000-gebieden worden bepaalde diersoorten en hun natuurlijke leefomgeving beschermd om de biodiversiteit te behouden.
In Natura 2000-gebieden worden bepaalde diersoorten en hun natuurlijke leefomgeving beschermd om de biodiversiteit te behouden. (Foto: Pixabay)

EDAM-VOLENDAM - De provincie Noord-Holland houdt dinsdag 10 augustus 2021 om 20:30 uur een digitale informatiebijeenkomst over het N2000-beheerplan Polder Zeevang.

Om de unieke natuur in Polder Zeevang te behouden, heeft de provincie een N2000-beheerplan opgesteld. Tijdens de bijeenkomst wordt de inhoud van het plan gepresenteerd en is er ruimte om vragen te stellen. Wilt u deze bijeenkomst bijwonen? Stuur dan een mail naar natura2000@noord-holland.nl, met als onderwerp ‘online bijeenkomst Polder Zeevang’. U kunt uitsluitend aan de bijeenkomst deelnemen als u zich heeft aangemeld. 

Polder Zeevang is in 2015 aangewezen als beschermd Natura 2000-gebied. Deze gebieden kenmerken zich door hun unieke natuur en zijn onderdeel van een Europees Netwerk van beschermde natuurgebieden. 

In  Natura 2000-gebieden worden bepaalde diersoorten en hun natuurlijke leefomgeving beschermd om de biodiversiteit te behouden. Polder Zeevang is uniek als rust- en foerageergebied voor bijvoorbeeld de kolgans, de wulp en de smient. Provincie Noord-Holland stelt voor elk Natura 2000-gebied een beheerplan op.