Musica Religiosa.
Musica Religiosa. ((Foto: F Felix))

Concert Musica Religiosa

ENKHUIZEN - In Levend Water, de kerk aan Wegje 4 te Enkhuizen wordt zaterdag 6 april een gevarieerd concert verzorgd met het Kleinkoor Musica Religiosa uit Kampen onder leiding van Gerwin van der Plaats. Het kleinkoor brengt prachtige liederen ten gehore, er is samenzang en Gerwin van der Plaats, virtuoos op orgel en piano, zorgt voor instrumentale hoogstandjes. De aanvang is 20.00 uur.

Musica Religiosa is een koor voor de geoefende en gevorderde amateurzanger. In 2018 vierde het koor haar 10-jarig bestaan en in die jaren ontwikkelde het koor zich tot een kwalitatief vooraanstaand kleinkoor. De programmering staat bekend om de inspirerende liederen waarbij de zilverkleurige koorklank menigeen in vervoering brengt. Het geheel staat onder deskundige en bevlogen leiding van dirigent Gerwin van der Plaats. Als geen ander weet hij de eenheid in stem en muzikale overdracht tot in de puntjes voor te bereiden en tot uiting te laten komen. Waardoor de muzikale boodschap bij de luisteraar als een warme deken over hem of haar heen komt.

Liefde en warmte

Het repertoire is inmiddels uitgebouwd tot een breed scala aan specialiteiten. Het koor houdt sinds vele jaren concerten met bekende solisten met een speciaal voor dit koor geschreven, uniek en stemmig repertoire. Het koor beschikt over bekende en minder bekende religieuze liederen en wil met hun zang Gods liefde en warmte overdragen op andere mensen. Van Olivet to Calvary, geschreven door de Engelse componist JH Maunder, Missa Brevis Sancti Johannis de Deo (kleine orgelmis) van Joseph Haydn, Oranjeconcerten en Kerstconcerten. Kortom, een breed programma met inspiratie voor iedereen.

Het concert begint op om 20.00 uur. De toegang aan de kerk aan het Wegje 4, 1601 NE te Enkhuizen bedraagt €10 contant, kinderen t/m 11 jr. € 5,00. Reserveren wordt geadviseerd: dit kan via een mail naar muziek240@gmail.com. Verdere informatie: www.zingenenzo.com

Meer berichten