Vertegenwoordigers van de Hartstichting nemen de cheque van € 1599,- in ontvangst van vmbo-2, terwijl ze een dag eerder al een cheque mochten krijgen van € 2399,- namens havo-2.
Vertegenwoordigers van de Hartstichting nemen de cheque van € 1599,- in ontvangst van vmbo-2, terwijl ze een dag eerder al een cheque mochten krijgen van € 2399,- namens havo-2. ((Foto: aangeleverd))

Economie-leerlingen RSG Enkhuizen in de bres voor Hartstichting

ENKHUIZEN - In de tweede klas economie op de RSG Enkhuizen krijgen de leerlingen de opdracht om een bedrijfje op te starten en een starterslening van 20 euro van de Rabobank minimaal in geld te verdubbelen. Dit is ditmaal 53 bedrijfjes uit havo 2 en vmbo 2 goed gelukt, want samen wisten ze € 4.000,- te verdienen voor het goede doel van deze editie: de Hartstichting.

De leerlingen waren er druk mee om van alles te verkopen: tomatensoeppakketten, brownies, smoothies, tulpen, taarten, potten met ingrediënten, chocomelk, muffins, sieraden, frituursnacks, bingo, dienstenservice, kaarsen, cupcakes, koekjes, theepakketjes, haardhout, groentepakketten, lolly's, toffee, verzorgpakketten, activiteiten dag voor kinderen, tosti's, paaseieren, barbecues, maaltijdpakketten, suikerspinnen, haarbandjes, naambordjes, snacks&drinks, chocolaatjes, fruit, paaspakketten, reclame, schoolspullen, snoepjes en misschien nog wel meer. De hoogste opbrengst (ruim 350 euro) was van het bedrijfje 'Project Paasei', wat paaspakketten verkocht met daarin tulpen, eitjes en kaarsen. Deze onderneming werd gerund door Chantal, Jan, Yuri, Max en Lisa uit H2B.

Trots

Organisator en economiedocent Sander Bischoff kijkt met veel tevredenheid en trots terug: "We hebben weer heel veel ondernemendheid gezien en enthousiast toekomstig ondernemerstalent. Met ons project halen we met de plezier de buitenwereld naar binnen en zien we de leerlingen praktisch bezig." Alle groepjes hebben het project 'Economie in Bedrijf' afgesloten met eindpresentatie 's avonds op school voor hun klasgenoten, ouders en een jury. Deze jury bepaalde naast een cijfer voor het vak economie, ook een winnaar per klas die mee mag doen aan de finale #Jong19.

Meer berichten