(Foto: rodi.nl)

West-Friese Paarse Vrijdag

REGIO - Paarse Vrijdag is een dag waarop mensen hun solidariteit met homo- en biseksuele, lesbische en transgender jongeren tonen door het dragen van de kleur paars. Dit jaar is er voor het eerst een West-Friese editie van de Paarse Vrijdag Krant.

Het initiatief tot het dragen van de kleur paars in deze context is gestart in 2010 en wordt in heel Nederland ondersteund in de maand december en speciaal op vrijdag 13 december. Ook Drechterland, Enkhuizen en Stede Broec doen mee.

De landelijke campagne Iedereen is anders heeft als centrale boodschap: Jij bent oké zoals je bent. Er is een website, iedereenisanders.nl, waar jongeren informatie en ervaringen van anderen kunnen vinden. Ook vinden jongeren op de website filmpjes en worden antwoorden gegeven op vragen als: Ben ik misschien homo? Of misschien wel biseksueel? Wat is transgender? Waar kan ik terecht met vragen over LHBTI? Hoe vertel ik het aan mijn omgeving? Hoe zit het met LHBTI en mijn geloof? Waar kan ik aankloppen als ik echt in de knoop zit?

Paarse Vrijdag krant

Ook op het voortgezet onderwijs in West-Friesland wordt aandacht besteed aan Paarse Vrijdag. De Paarse Vrijdag krant wordt uitgedeeld. Dit jaar is er voor het eerst ook een West-Friese editie van de Paarse Vrijdag krant. De krant is gemaakt voor en door jongeren in West-Friesland.

Meer berichten