Zonnebloemloterij 2021 ‘op de rit’ door transportbedrijf

Algemeen
Peter Besseling (l.) en Peter van Staveren voor de jubileumtruck.
Peter Besseling (l.) en Peter van Staveren voor de jubileumtruck. Foto: aangeleverd

ENKHUIZEN /HEM - Het overhandigen van het eerste lot door vereniging de Zonnebloem, afdeling Enkhuizen, was een bijzondere en feestelijke gebeurtenis. Vrijdagmiddag ontving Peter Besseling van transportbedrijf P.C. Besseling & Zn symbolisch het eerste lot uit handen van Zonnebloemvoorzitter Peter van Staveren.

Met het in ontvangst nemen van het lot onderschrijft een bedrijf als P.C. Besseling het belang van vereniging de Zonnebloem in onze samenleving, die zich inzet voor mensen met een fysieke beperking. De start van de loterij viel samen met het 75 jarig bestaan van het familiebedrijf én de onthulling van de unieke jubileumtrailer (met daarop de geschiedenis van 1946 tot 2021) bij het bereiken van deze mijlpaal.

Besseling & Zn 75 jaar

Na het tijdperk ‘paard en wagen’ werd het bedrijf in 1946 opgericht door Piet Besseling en geschiedde het vervoer vanaf dat moment met een vrachtauto, een oude leger-Bedford. De jaren erna groeide het bedrijf langzaam maar gestaag. Begonnen op de Hemmerbuurt 128, met een tussenstop op nummer 89, werd in 1976 de huidige locatie betrokken: Koggeweg 59A. Met de komst van meer werk en een tweetal strategische overnames groeide het wagenpark uit tot 27 auto’s. Ook waren er magere jaren door het wegvallen van klanten en de crisis rond 2010. Op dit moment staat de teller op achttien. Negentien chauffeurs zijn daar het jaar rond mee onderweg in binnen- en buitenland. Vrachten met bollen, bloemen, aardappelen, maar ook met installaties, standbouwmateriaal en wat er verder zoal van A naar B moet. Daarbij gesteund door de solide thuisbasis in Hem.

Zonnebloem Enkhuizen

Dit jaar staat ook de Zonnebloem weer voor een logistieke uitdaging. Er wordt, net als vorig jaar, niet huis-aan-huis verkocht. Iedereen die wil kan loten bestellen door een even bedrag (1 lot = 2 euro) over te maken op bankrekening NL53 RABO 0317 3363 47 t.n.v. Zonnebloem Enkhuizen met vermelding van naam en adres. Na ontvangst worden de loten op een veilige manier thuis bezorgd.

15.000 euro hoofdprijs

Loten zijn verkrijgbaar tot oktober, de trekking is op 8 november. Er is een goed gevuld en gevarieerd prijzenpakket te winnen met een hoofdprijs van 15.000 euro. Van elk verkocht lot gaat 1,50 euro naar de Zonnebloem Enkhuizen, de rest is voor de landelijke organisatie. De vereniging hoopt het komende jaar weer activiteiten te kunnen organiseren. Het was de afgelopen tijd improviseren en er moest op een creatieve manier contact worden gehouden met de gasten. Juist de doelgroep van Zonnebloem bestaat uit mensen die normaal gesproken al veel aan huis zijn gebonden en verlangen naar weer meer sociale activiteiten.

De jubileumtruck 1946-2021.