De plannen
De plannen (Foto: Heemschut)

Massaal tegen plannen vakantiepark

ENKHUIZEN - De petitie tegen de bouw van het vakantiepark op het Enkhuizerzand heeft na 2,5 week actievoeren al meer dan 2000 ondertekeningen. De ondertekenaars spreken zich daarmee duidelijk uit tegen de verwoestende bouwplannen in de groene baai van het IJsselmeer.

Naast het landelijk bekende Buitenmuseum van het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen is door een projectontwikkelaar het plan ingediend om 200 hoge vakantiewoningen in opgespoten strekdammen in het IJsselmeer te bouwen.

Door het plan wordt het aangezicht van historisch Enkhuizen enorm aangetast, wordt de natuurbeleving van de groene baai verwoest en heeft de bouw desastreuse gevolgen voor het Zuiderzeemuseum.

Heemschut voert sinds 2,5 week actie tegen de plannen. Er wordt onder meer in Enkhuizen geflyerd en is er een samenwerking met andere lokale actiegroepen. Doel is om voor eind september zoveel mogelijk handtekeningen op te halen en deze aan te bieden aan de gemeenteraad die de plannen eind september bespreekt.

"Dat onze petitie de eerste 2,5 week al meer dan 2000 handtekeningen heeft opgeleverd toont goed aan hoe onzalig dit plan is en hoe groot de weerstand is. Opvallend is dat de petitie door heel veel Enkhuizers is ondertekend, maar ook ondertekenaars uit het hele land trekt", aldus Christian Pfeiffer van Heemschut. "Wij gaan de komende weken vol enthousiasme door met actievoeren en hopen nog flink wat handtekeningen op te halen."

Heemschut roept de gemeente Enkhuizen op om de ontwikkeling van het huidige plan te stoppen en samen met alle betrokken partijen te zoeken naar een compromis.

Meer berichten