(Foto: aangeleverd)

Loterij met gouden randje

ENKHUIZEN - De jaarlijkse loterij van vereniging de Zonnebloem is weer begonnen. Voor de afdeling Enkhuizen gaf de kersverse voorzitter Peter van Staveren het startsein door het overhandigen van het (symbolische) eerste lot aan Eveline Vijn van Lingerie Marijke.

De winkel, een begrip in Enkhuizen en ver daarbuiten, staat vol met bad-, nacht- en onderkleding die gezien mag worden, waar advies en deskundigheid voorop staan en de klant de tijd krijgt voor een passende aankoop. Het grote eerste lot zal de komende maanden op een goed zichtbare plek te zien zijn. Het is een blijk van waardering voor het werk van de Zonnebloem. Dit jaar wordt de loterij voor de vijftigste keer gehouden. Naast geldprijzen en tientallen andere prijzen zijn er ook extra jubileumprijzen zoals een auto, een luxe smartphone of een weekendje weg.

Loten aan de man brengen

De komende tijd zullen vrijwilligers van de afdeling Enkhuizen uitzwermen over de stad om zoveel mogelijk loten aan de 'man' te brengen, zowel huis-aan-huis als op straat. Voor de vriendelijke prijs van € 2,- steunt men de plaatselijke (€ 1,50) én de landelijke vereniging (€ 0,50). Met de opbrengst kan het werk, dat 70 jaar geleden begon vanuit een radioprogramma van Radio Herrijzend Nederland en de KRO voor zieken en gehandicapten, voortgezet worden voor mensen met een lichamelijke beperking. Met activiteiten, uitjes en huisbezoek zorgen de vrijwilligers dat de doelgroep betrokken blijft bij de maatschappij onder het motto: 'Er kan zoveel meer dan je denkt!'

Meer berichten