Ingezonden

Deunen en Deinen 2020

  Cultuur
The Sea Band
The Sea Band (Alex)

Folk en maritiem midwinterfestival in Enkhuizen

Het Folk en maritiem midwinterfestival Deunen & Deinen gaat 28 , 29  februari en 1 maart weer van start. Op vijf locaties treden drie dagen lang 17 verschillende artiesten en groepen op. Zij  komen uit Engeland, Frankrijk en Nederland. Op zaterdagmiddag is de Drommedaris het centrum van het festival, maar daarnaast zijn er ook optredens in het Zuiderzeemuseum, de Visafslag, Meer Enkhuizen en Billy’s Dinercafé Retro. Alle groepen geven op hun eigen wijze invulling aan liederen en muziek die een relatie hebben met de zee. Dit levert de toeschouwers een bijzonder gevarieerde beleving op.

Zaterdagmiddag en zondag is het festival gratis toegankelijk. Een vrijwillige bijdrage wordt erg op prijs gesteld. Vrijdagavond entree 10 euro. Zaterdagavond 15 euro voor een passe-partout.

Naast de groepen van ver staan ook groepen uit de omgeving van Enkhuizen in het programma opgenomen, zoals Enkhuizen3 en Reuring. Een speciaal onderdeel is het Jongerenkoor Reaching Hand. Zij hebben speciaal voor Deunen & Deinen een aantal maritieme liederen ingestudeerd en laten deze zaterdag horen in de Drommedaris. Alle informatie over het festival is te vinden op deunendeinen.nl of Facebook.

Meer berichten