Farmhouse Jazz& Blues Band bezoekt jazzclub

  Nieuws
De Sgt. Pepper’s Jazz-Club start het muziekprogramma van 2018 met de Farmhouse Jazz& Blues Band. (Foto: aangeleverd)
De Sgt. Pepper’s Jazz-Club start het muziekprogramma van 2018 met de Farmhouse Jazz& Blues Band. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

ENKHUIZEN - De Sgt. Pepper’s Jazz-Club in Enkhuizen start zondag 21 januari met het muziekprogramma van 2018. Vanaf 14.00 uur treedt dan in het Peperhuis aan Wierdijk 18 de Farmhouse Jazz & Blues Band op.
De Farmhouse Jazz & Blues Band is in 1983 geformeerd vanuit een doorstart van een Nederlandse topformatie: de Stable Roof Jazzband. Het was dan ook niet vreemd dat de band zich al snel mocht verheugen in een grote populariteit in Nederland en daarbuiten. Zo speelt het orkest ook nu nog veel in Duitsland, Zwitserland en Luxemburg. De sound van de ‘Farmhouse’ is leidend vanuit de Chris Barber Jazz & Blues Band. Dat schept hoge verwachtingen, maar de muzikanten weten dit waar te maken vanuit hun muzikaliteit en passie voor de jazzmuziek. Dit zestal gedreven muzikanten wil niets anders dan de traditie van jazzmuziek voor het voetlicht brengen. Ze doen dit op aanstekelijke wijze, zonder zich te bedienen van de gevreesde clichés en met ongebreidelde variatiedrift. Het repertoire bevat uieraard veel New Orleans-jazz, maar de blues komt ook ruimschoots aan bod, evenals bluesrock en gospel. Bezetting: Rob van Bergen (trompet, zang), Michiel Pos (saxofoon, gitaar), Hans van Wermeskerken (trombone), Gerard Travenier (banjo, gitaar), Ben Wever (bas) en Cees Heegstra (drums). De zaal is open om 13.30 uur. Het concert start om 14.00 uur en duurt tot 17.30 uur. De toegang is 6 euro voor donateurs en 12 euro voor anderen. Kinderen tot twaalf jaar gratis, tieners tot achttien jaar 2,50 euro. Voor meer informatie: www.sgtpeppersjazzclub.nl.

Meer berichten