Nieuwe boekuitgave Oud Stede Broec overhandigd

  Nieuws
Het eerste exemplaar werd door Gerard Poelwijk (tweede van rechts) overhandigd aan Anne en Emiel Schouw - de kinderen van de overleden auteur - en aan Ad de Wit (l), aangever van het manuscript. (Foto: aangeleverd)
Het eerste exemplaar werd door Gerard Poelwijk (tweede van rechts) overhandigd aan Anne en Emiel Schouw - de kinderen van de overleden auteur - en aan Ad de Wit (l), aangever van het manuscript. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

BOVENKARSPEL - De Historische Vereniging 'Oud Stede Broec' heeft een nieuw boek uitgegeven: 'Spreek ik met.... de voorlichting? Een rondreis langs de Westfriese tuinders', geschreven door Johan Schouw (overleden in juni 2017). Vrijdag 9 maart werd het eerste exemplaar overhandigd aan Anne en Emiel Schouw - de kinderen van de overleden auteur - en aan Ad de Wit (aangever van het manuscript). De boekjes zijn overhandigd met een toespraakje door Gerard Poelwijk, secretaris van OSB. In zijn toespraakje memoreerde Gerard de weg die is bewandeld om werk te maken van dit naslagwerk van Johan Schouw door het in boekvorm uit te geven.
Auteur Johan Schouw was bijna zijn hele loopbaan actief als voorlichter bij de WLTO op het gebied van bloembollencultuur. Hij stond aan de wieg van de proeftuin in Bovenkarspel. Over een aantal ontmoetingen met tuinders heeft hij mooie anekdotes geschreven. Het West-Friese dialect en de droge humor in zijn verhalen, worden geïllustreerd met pentekeningen en mooie gedichten. Waarom de Historische Vereniging ervoor gekozen heeft deze aantekeningen te publiceren beschrijft voorzitter Wim Kersten van H.V. 'Oud Stede Broec' in de inleiding bij dit boekje. Het bestuur van de Historische Vereniging 'Oud Stede Broec' denkt dat met dit boekje menig Stede Broec'er en wellicht ook Streker een groot plezier te hebben gedaan en dat met de uitgifte daarvan een passende aanvulling gerealiseerd is op de historische uitgaven. Het boekje is voor niet-leden te koop bij Bruna in Streekhof voor 12,50 euro. Leden van de vereniging krijgen korting en betalen 10 euro via het bestuur en tijdens activiteiten (zie ook: www.oudstedebroec.eu).

Meer berichten