Marianta speelt tijdens laatste BalFolk-middag

  Nieuws
Het balfolk-repertoire van het doorgewinterde duo Marianta bestaat uit vrije bewerkingen van eeuwenoude Nederlandse dansmelodieën en dansliedjes gecombineerd met fantasierijke eigen composities. (Foto: aangeleverd)
Het balfolk-repertoire van het doorgewinterde duo Marianta bestaat uit vrije bewerkingen van eeuwenoude Nederlandse dansmelodieën en dansliedjes gecombineerd met fantasierijke eigen composities. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

ENKHUIZEN - De laatste BalFolk-dansmiddag van het seizoen vindt zondagmiddag 25 maart plaats in Die Port van Cleve aan Dijk 74 -76 in Enkhuizen. Grijp de kans om kennis te maken met vrolijke dansen op stimulerende melodieën!
Het balfolk-repertoire van het doorgewinterde duo Marianta bestaat uit vrije bewerkingen van eeuwenoude Nederlandse dansmelodieën en dansliedjes gecombineerd met fantasierijke eigen composities. Daarbij worden verschillende muziekinstrumenten bespeeld zoals accordeon, allerlei fluiten en schalmei. Marita Kruijswijk en Marian Nesse brengen met veel energie en creativiteit een afwisselend programma met zowel rijdansen, kringdansen als dansen voor paren die in heel West Europa algemeen bekend zijn geweest, zoals de scottisch, jig, cercle, andro, hanterdro, bourrée, wals en polka. Deze dansen worden ter plekke aangeleerd. Na een korte dansuitleg kan iedereen gemakkelijk meedansen. Het belangrijkste daarbij is het plezier in het dansen en de interactie tussen muzikanten en dansers. De zaal gaat open om 13.30 uur; aanvang 14.00 uur. Toegang: 5 euro. Meer informatie: 0228-313815 of 0229-274822.

Meer berichten