De Blauwe Schuit exposeert bij Bibliotheek Hoogkarspel

  Nieuws
De cursisten hebben gewerkt aan een serie geabstraheerde bomen met acrylverf. (Foto: aangeleverd)
De cursisten hebben gewerkt aan een serie geabstraheerde bomen met acrylverf. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

HOOGKARSPEL - Cursisten van kunst- en cultuurcentrum De Blauwe Schuit exposeren van 18 mei tot en met 7 september in de Bibliotheek in Hoogkarspel. Zij laten een serie geabstraheerde bomen zien die zijn gemaakt in de lessen van docent Hilde Schaap. Vrijdag 18 mei om 16.30 uur wordt de tentoonstelling feestelijk geopend door wethouder Dirk te Grotenhuis. Iedereen is van harte welkom om de opening bij te wonen.

De Blauwe Schuit is het centrum voor kunst, cultuur en creativiteit in West-Friesland. Zij bieden cursussen en workshops aan voor zowel particulieren als bedrijven en onderwijs, op elk niveau en binnen elke discipline. In de afgelopen jaren ontstond een mooie samenwerking tussen De Blauwe Schuit, de Westfriese Bibliotheken en het Streekpunt. Vanuit deze samenwerking zijn de lezingen ‘Koffie met Kunst’ ontstaan, waarbij kunstgeschiedenisdocente Juliette Verhofstad mensen meeneemt in uiteenlopende kunststromingen. Ook is er een serie tekenlessen gegeven bij het Streekpunt door docente Yolanda Bloemen. Nu als kroon op de samenwerking tussen de organisaties: een expositie in de bibliotheek van Hoogkarspel. Cursisten van docente Hilde Schaap hebben gewerkt aan een serie geabstraheerde bomen met acrylverf. Alle cursisten zijn begonnen met een afbeelding van een boom, waarbij ze steeds onderdelen hebben weggehaald en de vormen die overbleven van de boom hebben gebruikt in de schilderijen; een kleurrijke serie met mooie, natuurlijke vormen.
De werken zijn te zien van 18 mei tot en met 7 september en de expositie is te bezoeken tijdens openingstijden van de bibliotheek. Adres: Streekweg 220 in Hoogkarspel. Openingstijden: maandag, woensdag, donderdag van 14.00 tot 18.00 uur; vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 18.00 uur; zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur. Meer informatie over De Blauwe Schuit: www.blauweschuit.nl.

Meer berichten