Kinderkleding ruilwinkel in buurthuis IJsselzand

  Nieuws

ENKHUIZEN - De feestelijke opening van kinderkleding ruilwinkel ‘Het Pakje’ vindt zaterdag 21 oktober tussen 13.00 en 15.00 uur plaats in buurthuis IJsselzand. Vrijwilligers van het buurthuis in de Anjerstraat in Enkhuizen hebben de formule van de ruilbeurs kinderkleding veranderd in een winkel. Het Pakje is vanaf woensdag 25 oktober iedere veertien dagen op woensdag geopend.

Acht vrijwilligers - Laura, Ramon, Annelies, Nel, Cindy, Sonja, Kirsten en Maud - hebben met vereende krachten een ruimte in IJsselzand omgetoverd tot een mooie winkel. Hier is tweedehands kinderkleding (maat 50 tot en met 176) verkrijgbaar met de punten van de voormalige ruilbeurs. Zonder punten betaalt men kleine prijsjes voor de kleding. In de koffiehoek wordt koffie, thee, limonade en iets lekkers verkocht voor 0,50 eurocent. Voor kinderen is er voldoende speelgoed om hen te vermaken.
Maud: “We zijn een enthousiast ploegje vrijwilligers. Samen zorgen we ervoor dat gebruikte kleding een tweede leven krijgt. We denken hiermee verspilling te voorkomen en de gemeenschap te helpen. Wij zijn ook heel dankbaar voor de opstarthulp die we van Margreet en Judith van Welwonen kregen. Om Het Pakje goed te laten draaien hopen we nog wel op wat meer vrijwilligers. Dan kunnen we namelijk met meer regelmaat open zijn.” Vrijwilligers kunnen zich aanmelden via mail naar kinderkledingruilwinkel@gmail.com.
Woensdag 25 oktober is de kinderkleding ruilwinkel open van 9.30 tot 11.30 uur. Dan kan er ook kinderkleding worden ingeleverd. Het Pakje is voorlopig iedere veertien dagen afwisselend geopend op een woensdagmorgen of woensdagavond. De openingstijden zijn te vinden op www.wijzijnwijzer.nl/hetpakje, Facebook-pagina Het Pakje en in de activiteitenagenda op www.welwonen.nu.

Meer berichten