De nieuwe koffiehoek van Woord en Daad.
De nieuwe koffiehoek van Woord en Daad. ((Foto: Pré Wonen ))

Kringloopwinkel Woord en Daad verrast met nieuwe behuizing koffiehoek

HAARLEM - Bezoekers van Kringloopwinkel Woord en Daad in Schalkwijk kunnen voortaan terecht in de nieuwe behuizing van de koffiehoek van Het Open Huis. Er is een houten paviljoen geplaatst in de grote ruimte van het voormalige V&D gebouw. Dit zorgt voor meer intimiteit en sfeer. Het paviljoen is een ontwerp van Just in Case en in bruikleen gegeven door woningcorporatie Pré Wonen.

Verbinding in de wijk

Pré Wonen ziet de uitlening van het paviljoen als een blijk van waardering voor het goede werk dat stichting Ontmoeting vanuit Het Open Huis en de kringloopwinkel verricht voor de bewoners van de wijk. Denk daarbij vooral aan de werkbegeleidingstrajecten die zij verzorgen. Bovendien functioneert de koffiehoek als ontmoetingsplek, wat zorgt voor verbinding in de wijk.

Houten paviljoen voor de wijk

Pré Wonen gaf Just in Case in mei de opdracht voor het bouwen van een duurzaam paviljoen. Dit architectenbureau is gespecialiseerd in bouwen met modulaire houten bouwstenen die 100% herbruikbaar zijn. Het houten paviljoen was - na intern z'n doel gediend te hebben - klaar om te verhuizen naar de wijk. De nieuwe bestemming was snel gevonden dankzij de nauwe samenwerking met Ground8. Een organisatie die kansen spot en benut, netwerken en kennis verbindt en ondersteuning biedt voor impact in de wijk.

Meer berichten