Coronaproof kerstspeurtocht voor kinderen (en ouders)

Algemeen
Coronaproof kerstspeurtocht voor kinderen (en ouders).
Coronaproof kerstspeurtocht voor kinderen (en ouders). (Foto: Spaarnelanden)

HAARLEM - Door corona is er veel weggevallen voor kinderen. Om in plaats van de kerstbomenactie toch wat leuks voor kinderen te bieden, organiseert Spaarnelanden de - coronaproof - Grote Haarlemse Kerstspeurtocht. 

In een actieve puzzeltocht worden kinderen t/m 15 jaar (en hun ouders) uitgedaagd om in de stad op zoek te gaan naar antwoorden op verschillende vragen over Haarlem, kerst en nog veel meer. “We stellen hiervoor een opdrachtblad samen, waarna kinderen en hun ouders op een zelf gekozen moment in de kerstvakantie de speurtocht kunnen doen”, aldus Spaarnelanden. “Op die manier komen er niet te veel deelnemers tegelijk bij elkaar en is de speurtocht dus coronaproof.”

Opdrachtblad speurtocht Haarlem

Vanaf woensdag 16 december 2020 is op www.spaarnelanden.nl een opdrachtblad voor de speurtocht te downloaden. Daarnaast is het opdrachtblad vanaf datzelfde moment af te halen op verschillende locaties in Haarlem. De opdrachtbladen kunnen na de speurtocht weer ingeleverd worden op een centrale locatie in de stad.

Wie de speurtocht het best maakt, maakt kans op de Superprijs t.w.v. 500 euro, bestemd voor een activiteit met de hele klas van de winnaar. Ook zijn er andere mooie prijzen te winnen. Meer daarover maakt Spaarnelanden op 16 december bekend.