Schaatsen in Haarlem kan op deze locaties (op natuurijs)

Algemeen
Waar in Haarlem kun je schaatsen (op natuurijs)?
Waar in Haarlem kun je schaatsen (op natuurijs)? (Foto: PR)

HAARLEM - De schaatskoorts is ook in Haarlem aanbeland. Waar kun je op dit moment schaatsen in Haarlem? En kunnen we ook dit weekend de ijzers ombinden?

Met deze tips kun je deze dagen veilig schaatsen in Haarlem. Op dit moment (donderdag 11 februari) wordt er onder meer hier geschaatst:

- Charta 77-vaart

- Reinaldapark / Fuikplas (‘kanovijver’)

- Veerplas

- Schoterplas

- Schotersingel

- Kenaupark

- Zomervaart

- Vijverpark

- Lorentzkade

- Botterboulevard

- Heussensstraat bij de molen

- Het Wed (Overveen)

- Brouwerskolkje (Overveen)

Locaties gemist? Tip ons via WhatsApp: 0634219871.

Voor wie natuurijs niet aandurft, kan uiteraard terecht bij IJsbaan Haarlem, óf bij IJsclub Nova Zembla in Spaarndam.

Natuurijs in Haarlem: schaatsen op de Veerplas

Op de Veerplas werden begin donderdagmiddag al de eerste fanatiekelingen gespot. “Of het ijs dik genoeg is moet iedereen vooral zelf uittesten, maar in elk geval kunnen ze natuurlijk bij ons terecht voor koek-en-zopie”, zo vertelt het Veerkwartier tegenover het Haarlems Nieuwsblad.

Let op! Tekst gaat door onder de foto

schaatsen haarlem natuurijs
Schaatsen op de Zomervaart. 

Schaatsen in Haarlem: Nova Zembla vanaf vrijdag open

IJsclub Nova Zembla in Spaarndam opent vrijdag de deuren om 11.00 uur. “Ons reserveringssysteem staat net een uurtje online, en nu al stromen de aanmeldingen binnen.” Want ja, wie hier wil schaatsen, moet zich vanwege corona wel nog even aanmelden voor een tijdslot.

Verder kunnen schaatsfanaten natuurlijk bij de Haarlemse ijsclub terecht voor koek-en-zopie. “Mensen kunnen wat lekkers afhalen en dat dan op een andere plek nuttigen”, aldus de ijsbaan. Schaatsen dien je wel zelf mee te nemen naar Nova Zembla.

Schaatsen slijpen Haarlem

Heb je zelf wel schaatsen, maar kunnen die nog wel een slijpbeurt gebruiken? Bij de IJsbaan Haarlem doen ze dat met liefde voor je.

Schaatsen bij IJsclub Haarlem

Schaatsen op natuurijs in Haarlem? De IJsclub Haarlem juicht dat toe. “Natuurlijk kunnen mensen ook bij ons terecht, maar ik hoop dat er de komende dagen ook veel mensen op natuurijs in Haarlem gaan schaatsen. Niet alleen omdat daardoor meer ruimte vrijkomt op onze baan, maar ook omdat dan hopelijk nóg meer Haarlemmers zien hoe leuk schaatsen eigenlijk is!”

Let op! Tekst gaat door onder de foto

schaatsen haarlem natuurijs
Beeld: Weeronline

Weerbericht Haarlem: schaatsen op natuurijs

De komende dagen blijft het volgens de voorspellingen nog goed vriezen. Pas vanaf zondag komt de temperatuur weer boven de 0 uit. Tot die tijd kun je hoogstwaarschijnlijk op bovenstaande locaties dus nog lekker schaatsen op natuurijs (disclaimer: natuurijs betreden is altijd op eigen risico, het Haarlems Nieuwsblad/Rodi Media kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld)!

Schaatsen in Haarlem: app

Via de app IJsmeester blijf je op de hoogte van waar je in Haarlem kunt schaatsen.

Nieuwsbrief

Vond je dit artikel interessant en wil je meer lokaal nieuws ontvangen?
Schrijf je dan hieronder in voor de Rodi Nieuwsbrief! Binnen 5 minuten ben je dan bijgepraat over het laatste nieuws uit jouw gemeente.