Al 12.000 euro opgehaald door nichtje getroffen ondernemers plofkraak Haarlem

Algemeen
Van de winkel is na de plofkraak weinig meer over.
Van de winkel is na de plofkraak weinig meer over. (Foto: NieuwsFoto.nl / Laurens Bosch)

HAARLEM - Ruim 12.000 euro. Dat bedrag is inmiddels opgehaald door Noah, het nichtje van Mike en Sandra, de eigenaren van tabakszaak Timmy waar in de nacht van zondag op maandag een plofkraak werd gepleegd. Meteen nadat hun winkel werd opgeblazen, besloot Noah in de bres te springen voor haar getroffen tante en oom.

Lees ook: Ravage door plofkraak op Rijksstraatweg

Het streefbedrag van 10.000 euro voor een versnelde opening van de winkel is ten tijde van schrijven ruimschoots gehaald door de ruim 600 mensen die de ondernemers al een warm hart hebben toegedragen. 

Inzamelingsactie plofkraak

“Daar sta je dan dagen, maanden en jaren hard te werken voor je geld. Is dat in een nacht volledig vernietigd, en precies in een maand waarin de ondernemer iets wil verdienen. Ik wil mijn tante en oom heel graag helpen, door geld in te zamelen”, liet Noah eerder al weten. “Dit zodat zij hun mooie winkeltje weer kunnen opbouwen, en klanten weer blij kunnen maken met leuke artikelen. Zouden jullie mij alsjeblieft kunnen helpen met een bijdrage, om deze lieve hardwerkende mensen te steunen?”

12.000 euro opgehaald

Aan die oproep werd massaal gehoor gegeven. Inmiddels is er al ruim 12.000 euro opgehaald. Een teken dat Haarlem meeleeft met de getroffen ondernemers.

Ook doneren aan tabakswinkel Timmy? Dat kan hier.

Kijk, zo kan het ook. Hoe een buurt op initiatief van een nichtje van de gisteren door een plofkraak getroffen eigenaars van ‘gelukswinkel’ Timmy geld doneert voor een rappe heropening. ?? Haarlem-Noord ???? pic.twitter.com/xxsoqUHmi5

— Peter de Brock (@peedebe) December 14, 2021

‘Een schok voor allemaal’

Inmiddels hebben ondernemers Sandra en Mike via Facebook ook gereageerd op het drama. “Lieve klanten, buurtbewoners. Wat een schok voor ons allemaal. Wij zijn blij dat er gelukkig geen gewonden zijn gevallen! Bedankt voor alle lieve berichtjes en bloemen. Dat doet ons en onze lieve medewerksters goed. De komende tijd zal in het teken staan van onderzoeken en hopelijk weer opbouwen.”

Daders nog gezocht

Inmiddels zijn de daders van de plofkraak aan de Rijksstraatweg nog niet gepakt. De politie spreekt van twee mannelijke daders, die allebei in het zwart gekleed waren bij de plofkraak en op een zwarte (motor)scooter zonder kenteken vluchtten. 

Een van de verdachten heeft het volgende signalement:
- Man
- Tussen de 20 en 25 jaar oud
- Licht getinte huidskleur
- Ongeveer 1.85 meter lang
- Tenger postuur
- Rugtas

Het signalement van dader twee is onbekend.

Wie meer weet wordt verzocht contact te zoeken met de politie via telefoonnummer 0900-8844 (anoniem: 0800-7000). Of stuur tips en beelden op via het tipformulier.